Marko Jelača
 Screenshot
POVIJESNI REZULTAT

JOŠ JEDAN TEŽAK UDARAC ZA FRANCUZE! Društvo iz Zagreba kreiralo senzaciju na EP-U: 'Silno sam uzbuđen! Ovo je za nas jako emotivan trenutak'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. siječanj 2020. 19:47

Nisu ovo dani francuskog sporta. Nakon što je Francuzima senzacionalno s EP-a ispala rukometna vrsta, nevolja je snašla i njihovu vaterpolsku vrstu. Teško da će biti plasirani bolje od 12. mjesta te, prema svemu sudeći, propuštaju čak i predolimpijski turnir u Rotterdamu u ožujku.

Francuze je, naime, u 1. kolu svladala Gruzija, kreiravši prvo iznenađenje EP-a i ostvarivši povijesni uspjeh za gruzijski vaterpolo. Nama zanimljiv zbog Zagrepčanina Marka Jelače, koji godinama igra za Gruziju, ali i zbog sjajnog im izbornika, bivšeg mladostaša Revaza Čomakdizea.

- Silno sam uzbuđen. Možda sam stranac, ali ovo je za nas jako emotivan trenutak - izjavio je Jelača sinoć nakon pobjede.

Jučer je odigran i prvi veliki derbi, u D skupini u kojoj je svjetski prvak Italija pobijedila Grčku 13:9. To nadalje za nas znači da u slučaju pobjede idemo na Grčku u četvrtfinalu. U suprotnom će nam suparnici biti baš, Talijani.

Rezultati 1. kola muškog turnira - skupina A: Slovačka - Crna Gora 4:15 i Njemačka - Hrvatska 9:17; skupina B: Rumunjska - Nizozemska 8:9 i Srbija - Rusija 13:9; skupina C: Malta - Španjolska 7:23 i Turska - Mađarska 5:19; te skupina D: Francuska - Gruzija 7:9 i Italija - Grčka 13:9.

Linker
05. svibanj 2024 13:39