Elvis Fatović
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
OSTALI BEZ POLUFINALA

LEGENDARNI HRVAT BIO JE NA KORAK DO SNA I APSOLUTNE SENZACIJE, A ONDA SU MU SVE OTELI SRBIN I RUS 'Pa ovo je stvarno smiješno...'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. srpanj 2019. 22:15

Zaziremo od teških riječi i optužbi na račun sudaca, ali ipak... Ima situacija, postoje utakmice nakon kojih ostaje užasavajuće gorak, opor okus u ustima. Australiji je, naime, oteto polufinale Svjetskog prvenstva! Ili, još malo preciznije, udaljeni su od njega. Zaslugom ljudi u bijelom u utakmici Mađarska - Australija, a to su bili Rus Vojvodin i Srbin Putniković.

Australija je odigrala fenomenalnu utakmicu te je većim dijelom susreta vodila. U drugoj četvrtini i s dva gola prednosti (6:4). Mađari su upinjali sve snage ne bi li izjednačili. U zadnjoj je četvrtini Mađarska prešla u vodstvo od dva gola (9:7), koje su poništili Australci Roach i Kayes (9:9), a onda ključan trenutak.

Sedam sekundi prije kraja, kod 9:9 i napada Australije, centar Kayes ostao je na 2 metra, mađarski ga branič doslovno hvata u "kravatu", a suci su - ostali nijemi!? Ovo ne da je bio prekršaj za isključenje, već je bio klasični peterac. Uzaludni su prosvjedovali s australske klupe. A onda i Australci griješe jer četiri sekunde prije kraja rade prekršaj na onome na kojemu, zbog njegova gromovitog šuta, ne smiju - na Vamosu. Ljevoruki se Mađar diže i iz slobodnjaka pogađa za pobjedu Mađarske. Poklonjenu pobjedu.

- Mi smo, očito, sada imali prezentaciju novih-novih pravila - ogorčeno će nakon utakmice australski izbornik, naš Elvis Fatović.

- Ovo je smiješno. Možda sam u krivu jer sam pod adrenalinom, ali... Ma, znam da je bio peterac. Kayes je bio leđima okrenut i Mađar ga je uhvatio oko vrata. To za nas i nije novost jer su nam tako sudili i u osmini finala, protiv Crne Gore. Razočaran sam. Posebno zato što smo igrali dobro, i k tome pola utakmice bez drugog centra jer je dobio tri osobne. Mislim... Ponosan sam na ove svoje momke, ali što mi to znači. Slaba mi je to utjeha. Nekad hoću i neku konkretnu nagradu, rezultat, a ne baš samo ono, da me tapšu po ramenima i vele - simpatični ste i super igrate. To mi ne znači puno. Zato što mislim da smo zaslužili pobjedu - ogorčeno je zvučao - s pravom - Elvis Fatović.

Onaj je prekršaj na Vamosu ipak...

- Naša pogreška. Jer znali smo na koga idu i što ne smijemo.

Linker
25. travanj 2024 17:35