Andro Bušlje
 MARCEL TER BALS Orange Pictures
JOŠ NIJE DO KRAJA ODLUČIO

Legendarni kapetan Hrvatske na odlasku!? ‘Ma, gdje ću ja igrati više, pa vidiš da sam bio najgori...‘

Dvojici hrvatskih vaterpolista ovo je bio posljednji turnir pod ‘kockastom‘ kapicom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 08:12

Nakon poraza od Mađara u polufinalu, izbornik Ivica Tucak je u kameru HTV-a izjavio:


- Dolazi smjena, dolazi kraj ove jedne generacije koja je puno napravila i vidjet ćemo što dolazi.


Koji sat kasnije, razgovarali smo telefonski s izbornikom. Zanimalo nas je na kraj kojih igrača, osim Garcije za kojeg se zna unaprijed, je mislio.
- Dobro, to sam rekao. Ali nije sad još trenutak za te priče. Idemo odraditi ovaj turnir do kraja, pa ćemo vidjeti kada se vratimo doma.


To je i ispravan stav, razmišljanje. Odraditi valja posao najbolje sad što se može do kraja, a onda po povratku u Hrvatsku i hladnih glava možemo u analize i rasprave. No, to opet ne sprječava novinare da se ne pozabave ovom temom. Barem okvirno.
U ovom su trenutku sigurna dvojica koja će u Tokiju odigrati svoje posljednje utakmice, što u karijeri ili pod kapicom Barakuda.
Prvi je Xavi Garcia (37) koji je prije odlaska u Japan najavio da će na Igrama zaključiti igračku karijeru. Očekivano i logično.

image
MARCEL TER BALS Orange Pictures

Drugi je Paulo Obradović (35). On će još igrati vaterpolo, ali već temeljem njegovog ovoljetnog odabira kluba, jasno je i što ga zanima, što može. Odlazi u Tursku, u klub ENKA iz Istanbula. Financijski lukrativno, liga nije zahtjevna, a što odgovara Medinim i godinama, ali i izranjavanjima od ozljeda. Njemu također dužno poštovanje jer on je u konačnici olimpijski pobjednik iz Londona 2012., prvak Europe iz Zagreba 2010. i osvajač jednog srebra i tri bronce sa SP-a. U Barakudama od 2009.


Nameće se tu još jedan, ali on još nije odlučio. Ili barem nije do kraja. Kapetan Andro Bušlje. Razgovarali smo jučer.
- Ma, gdje ću ja igrati više. Pa, vidiš da sam bio najgori.


Vrlo će samo samokritično, a po skromnom novinarevu sudu preprestrogo, Bušlje.
- Razočarani smo svi, ali moje viđenje sebe je da nisam bio na razini. Nisam sobom zadovoljan. Zašto je tako bilo, ne znam. Sezonu sam odigrao dobro, a ovdje sam bio ispod svake razine. Barem kako ja to vidim. Sad ne možemo vratiti vrijeme.


Prije dvije godine su vas nagovarali za Tokio jer tada, 2019. u Gwangjuu ste izjavili da je to kraj. Srećom nije bio, ali nadamo se da neće niti sada.
- Ne znam, još ne znam. Već sam 17 godina u reprezentaciji, puno je to... Nemam više 25, ali dobro, još je sve "vruće". Vidjet ćemo, nekog prođe par dana, ima vremena za odluku.


Nema žurbe i ima vremena. Ne odmah, ne sada. Bušlje će ionako još igrati, prešao je iz Mladosti u Olympiacos i bit će tamo opet pravi, a s malo više odmora. E, to mu treba. Kao što i Barakudama treba Bušlje. Još samo Split 2022. Još doslovno samo to EP koje je doma. Samo još tu, neka si zajedno pruže ruke i oko kapetana u Spaladiumu još jednom okupe. To je želja navijača, novinara, ljudi koji vole ovaj sport i ovu momčad.


Jasno, zaključno će biti Andrina. I... što god odluči, poštovat ćemo i razumjeti.

Linker
28. travanj 2024 04:49