GORAN MEHKEK Cropix
EUROKUP VATERPOLISTA

Mladost izgubila treću uzastopnu utakmicu, Žapci si zakomplicirali stanje u skupini

Talijanski prvak koji vodi Sandro Sukno uvjerljivo je slavio u Zagrebu u 2. kolu skupine C
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. listopad 2024. 22:37

MLADOST - PRO RECCO 13:16 (5:5, 4:5, 2:3, 3:3)

MLADOST: Marcelić, Bašić, Jajčinović, T. Bušić, M. Vrlić, Biljaka, Bukić 2, Lazić 1, J. Bušić 5, J. Vrlić 4, Vukičević, Harkov 1 (1-1), Sunara (8+ 1 obrana). TRENER: Hrvoje Hrestak.

PRO RECCO: Del Lungo (6 obrana), Di Fulvio 3 (1-1), Demarchi, Cannella 2 (0-1), Younger 1, Fondelli 1, Presciutti 2, Echenique 2, Iocchi Gratta, Scarmi, Condemi 2, Hallock 3, Negri. TRENER: Sandro Sukno.

PETERCI: Mladost 1-1, Pro Recco 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost, Pro Recco

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Jajčinović (15), Lazić (24), Iocchi Gratta (26), Condemi (26), Harkov (27), Demarchi (30), Fondelli (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 8-17 (47%), Pro Recco 8-13 (61%).

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 700. Suci: Zwart (Nizozemska) i Achladiotis (Grčka).


Nakon dva kola Eurokupa, skupine C, Mladost je još uvijek bez pobjede. Ima jedan bod istina, poradi poraza petercima u Szolnoku koji se ipak nagrađuje s jednim bodom, ali Žapci su si zakomplicirali stanje u skupini. Istina, ima još dosta do kraja, četiri kola i ništa izgubljeno nije, ali ipak... Nije baš ni idilično.

Pro Recco je sastav kakvim smo ga i najavljivali. Kad ga je i napustilo 4-5 sjajnih stranaca ljetos, još uvijek su uigrani i visokokvalitetni stroj. Igra im je lijepa, tečna, zaista se vidi ruka Sandra Sukna.

Rezultat 5:5 nakon prvih osam minuta vjerojatno nije mogao baš veseliti domaćeg stratega Hrvoja Hrestaka koji je prije utakmice zazivao nužno čvrstu, jaku obranu, s malo golova. U redu, vjerojatno nije ni Sandro Sukno s druge strane isijavao od sreće, ali nas je ipak više zanimala Mladost. Ono što je bilo dobro kod Zagrepčana je obrana s igračem manje koja je pokleknula samo jednom od ukupno 4 navrata, dok je igrač više bio 3-4. Jako dobro. A onda opet, set loših vijesti za prvu četvrtinu - dva gola primljena iz kontre, te čak dvije osobne Harkova.

Rezultat 5:5 nakon prvih osam minuta, zorno je oslikavao igru, kretanje rezultata - gol na gol. Od 0:1 i 1:2, preko 4:3 i 5:4. Ono čega smo se pribojavali je rezultatsko odvajanje talijanskog prvaka. Upravo se to dogodilo do sredine druge četvrtine. Vodstvo Pro Recca 7:5, odlična njihova presing obrana, ali i mora se priznati odlično uigrane i vrlo lijepe akcije s igračem više. Da, to je Talijanima proradilo, pet uzastopnih takvih napada okrunili su golom. Mladost nije imala odgovora na suparnikovo “igranje s vratnicom” odnosno igračem na drugoj vratnici. Kako s igračem više, ali vidjeli smo i najmanje jednu takvu akciju u pozicijskoj igri. Brzo, očito uigrano, od srednjeg vanjskog, na krilo, pa prebačaj.

U trećoj je počeo “pad Mladosti”. Onog trenutka kada je Presciutti pogodio za 12:9. Prvi put minus 3 s gledišta mladostaša. Ispalo je kasnije i malo više minusa jer je Pro Recco vodio 15:11. Najsvjetlija točka kod poraženih sigurno je mladi, beskompromisni Jan Bušić koji je postigao čak 5 golova. No ipak, neumoljiva je statistika momčadi koja nije dobra. Ovo je drugi poraz u Eurokupu, a već treći uzastopni.

Inače, u drugoj utakmici 2. kola C skupine Eurokupa, Szolnok je u gostima pobijedio Duisburg 17:9.

Sljedeću će utakmicu mladostaši odigrati 31. ovog mjeseca, na gostovanju kod najslabije momčadi u skupini, sastava Duisburga.

Poredak: Pro Recco 6, Szolnok 5, Mladost 1, Duisburg 0.

Hrestak na klupi još i u subotu

Igor Milanović, novi trener mladostaša pogledao je svoje igrače protiv Pro Recca iz prvog reda, odmah do bazena. U sljedećoj utakmici Žabaca, predstojeće subote protiv Primorja EB, momčad Mladosti će još uvijek voditi s klupe Hrvoje Hrestak, ali će tada već “preseliti” na klupu i Igor Milanović.

Od sljedećeg tjedna, Milanović će voditi sastav kao prvi strener. S jedne strane razumljivo, novi je trener koji je u Zagreb doputovao tek ovog četvrtka, koji sat uoči sraza s Pro Reccom, želio prvo pogledati momčad mu sa strane.

Linker
17. listopad 2024 22:37