Na poljudskim bazenima uskoro bi se opet mogla igrati Liga prvaka

 TOM DUBRAVEC Cropix
PROTIVNIK PO MJERI

Na Poljud stižu - Rumunji! Splićani saznali ime suparnika u odlučujućoj bitki za Ligu prvaka

Zagrebačka Mladost i šibenski Solaris saznali su pak suparnike u kvalifikacijama Eurokupa.
Piše: HINAObjavljeno: 17. listopad 2022. 18:09

Na putu vaterpolistima splitskog Jadrana prema ovosezonskoj Ligi prvaka stoji još samo rumunjska momčad Oradea, odlučio je ždrijeb play-offa održan u Nyonu.

Prvu utakmicu, 29. listopada, Jadran i Oradea igraju u Splitu, dok je uzvrat u Rumunjskoj na rasporedu 5. studenoga. Preostala tri para play-offa čine OSC Budapest - Panionios, Noisy le Sec - Vouliagmeni i Vasas - Brescia. Pobjednici će izboriti proboj prema jednoj od skupina Lige prvaka.

U drugom krugu kvalifikacija Jadran je bio domaćin turnira u Splitu gdje je osvojio prvo mjesto sa svim pobjedama.


Eurokup: Mladost na turniru u Zagrebu, Šibenik ide u Srbiju

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti i šibenskog Solarisa saznali su suparnike u drugom krugu kvalifikacija Eurokupa, nekada poznatog kao Kup LEN, nakon ždrijeba u Nyonu.

Šibenski sastav je smješten u skupinu A kojoj je domaćin Šabac. Suparnici će Solarisu biti domaćin Šabac te crnogorski Jadran iz Herceg Novog, talijanski Trieste i francuski Pays D‘Aix.

Mladost će igrati u skupini D, a taj će se kvalifikacijski turnir održati u Zagrebu. Na njemu će još nastupiti crnogorski Primorac Kotor, mađarski Budapest Honved, grčki PAOK i španjolski Mediterrani.

Iz svake skupine dvije najbolje momčadi osiguravaju nastavak natjecanja u Eurokupu, a turniri se održavaju od 27. do 30. listopada.

Linker
26. travanj 2024 12:54