Maro Joković

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
TO BI BILO FANTASTIČNO

Najbolji Hrvat vratit će se u reprezentaciju? Izbornik potvrdio: ‘Pokušavamo ga nagovoriti...‘

‘Određeni broj igrača se oprostio, ali želimo da jedan igrač promijeni mišljenje‘, kaže izbornik
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. prosinac 2021. 12:01

Jednoglasnim usvajanjima svih izvješća čelnih ljudi, u Zagrebu je održana sjednica Skupštine Hrvatskog vaterpolskog saveza. Medijski je najzanimljiviji dio sigurno potvrda ulaska Ratka Rudića u Upravni odbor HVS-a, ali i riječi izbornika Ivice Tucka...

- Kao što je poznato, određen broj igrača se i oprostio od igranja u reprezentaciji, ali pokušavamo ipak privoljeti u razgovorima jednog igrača na promjenu mišljenja.

Koliko nam je poznato, radi se o najboljem hrvatskom vaterpolistu u 2021. u izboru Večernjeg lista, Mari Jokoviću. Glede financija, o njima je sve rekao Renato Živković, glavni tajnik HVS-a.

- Pandemija koronavirusa nam je svakako dodatno financijski opteretila proračun, pa ću samo ilustracije radi spomenuti da su nas 600.000 kuna koštali samo troškovi PCR testiranja tijekom Europskog prvenstva djevojaka do 17 godina u Šibeniku. Od Vlade Republike Hrvatske smo dobili 11.2 milijuna kuna za potrebe plaćanja kotizacije LEN za domaćinstvo EP u Splitu 2022., kao i kupnju montažnih bazena koji će ostati u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ujedno, Grad Split nam je uplatio 2.3 milijuna kuna na račun akontacije troškova rezervacija Spaladium Arene koja će nam biti na korištenje čak 55 dana. Što se plana za 2022. tiče, od Hrvatskog olimpijskog odbora očekujemo oko 8 milijuna kuna, a od sponzora 6.5 milijuna kuna, s tim da se radi i na dogovorima s još potencijalnih sponzora, kao i dodatnim sredstvima koja su dogovorena s Gradom Splitom, a tiču se organizacije Europskog seniorskog prvenstva sljedeće godine.

Linker
09. svibanj 2024 20:48