TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
TOTALNO ‘RAZBIJANJE‘

Najteži europski poraz u povijesti Juga! Dubrovčani izgubili s čak 15 razlike! Postoji i razlog...

Drugo mjesto u skupini A nije uzdrmano, ali svakako će poraz i blijedi nastup odjeknuti
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 02. ožujak 2021. 21:57

U utakmici petog kola drugog turnira B skupine LEN Lige prvaka vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja doživjeli su težak poraz u talijanskoj Ostiji od Pro Recca od čak 3-18 (0-4, 1-4, 0-6, 2-4).

Dubrovački vaterpolisti su na dvoboj s Pro Reccom izašli oslabljeni neigranjem kapetana američke reprezentacija, centra Alexa Oberta, kojega je tijekom dan mučila i iscrpila temperatura. Plan je bio da se u ovoj utakmici ne koristi Papanastasiou koji je iz Rotterdama "donio" ozljedu lakta. Grk je ipak bio pod kapicom, ali s minimalnom minutažom.

Sudar klubova koji zajedno imaju 12 naslova (Pro Recco - 8, Jug AO - 4) klupskog prvaka Europe i koji su u derbi ušli s maksimalnim učinkom od po 4 pobjede, odmah je pošao na stranu Talijana. Jugaši se nisu snašli, ni kapicu „oznojili“, a u prva dva napada - već je bilo 2:0. Na kraju prve četvrtine i 4:0 zahvaljujući super dominantnoj talijanskoj momčadi, ali i katastrofalnom dubrovačkom šutu u prvih osam minuta (0-8).

Problem, i to veliki, bio je doći do bolje pozicije za udarac, a kada bi se ona i pojavila, na vratima Pro Recca bio je nekadašnji jugov kapetan Marko Bijač koji je u prve tri četvrtine imao osam obrana od devet upućenih lopti u okvir gola. Tek nakon 9.19 minuta igre jugaši postižu prvi pogodak i to iz peterca preko Lorena Fatovića.

Sve do 4.25 minuta do kraja utakmice, u bazenu je bila samo jedna momčad, odlično posloženi, efikasni i u obrani neprelazni talijanski sastav. Trenera Hernandeza glava boli koga i koliko dugo poslati u igru, sve majstor do majstora. U završnici ipak mini-serija Dubrovčana, prvo 16:2 u kontri Fatović (prvi gol "iz igre"), a potom 16:3 s vanjske pozicije Tomasović.

Težak poraz koji u konačnici jugašima neće puno naškoditi jer bilo je jasno da bez Oberta, Papanastasioua i Popadića kojega je u drugoj četvrtini kod 6:1 zamijenio Antonio Vukojević, sastav Vjeke Kobešćaka se okrenuo predstojećim utakmicama protiv Spandaua 04 i Marseillea. Drugo mjesto u skupini A nije uzdrmano, ali svakako će uvjerljivi poraz i blijedi jugov nastup odjeknuti u svijetu vaterpola.

Danas u 3. kolu drugog turnira Jug AO igra protiv Spandaua 04 kojeg je na prvom turniru, također u Ostiji, pobijedio - 13:7.Utakmica počinje u 17.45 sati.

Linker
24. travanj 2024 01:36