Zagreb, 281221.
Bazen Mladosti. Jarunska ulica 5.
Prijateljska utakmica veterpolo reprezentacija Hrvatske i Crne Gore.
Na fotografiji: Ivica Tucak.

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Napokon je poznat domaćin završnog turnira Svjetske lige: Barakude protiv Talijana u Crnoj Gori

Postojalo je zanimanje i Hrvatske, ali je FINA natjecanje povjerila Španjolskoj, da bi onda Španjolci odustali!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. ožujak 2022. 14:09

Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) napokon je odlučila o domaćinu europskog završnog turnira Svjetske lige. Odigrat će se od 28. do 30. travnja u glavnom crnogorskom gradu Podgorici.

Naime, bila je još ranije određena Budimpešta kao domaćin, ali kako je glavni mađarski grad prije okvirno mjesec dana, ingenioznom idejom FINA-e dobio organizaciju još jednog, izvanrednog (štogod to značilo) Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u srpnju mjesecu, Mađari su jasno odustali od Svjetske lige.

Postojalo je određeno zanimanje i Hrvatske, ali je FINA natjecanje povjerila Španjolskoj (Tenerife), da bi onda Španjolci odustali!? Nastao je problem koji je sada FINA riješila davanjem organizacije Crnoj Gori. U podgoričkom novom bazenu uz rijeku Moraču, prvog dana turnira, u četvrtfinalu će se ogledati: Hrvatska - Italija, Mađarska - Španjolska, Srbija - Grčka i Francuska - Crna Gora.

Četiri najbolje momčadi plasirat će se na završni turnir ili Super Final Svjetske lige u francuskom gradu Strasbourgu, od 23. do 29. srpnja.

Linker
19. svibanj 2024 09:16