Slavlje igrača Juga

 RONALD GORSIC Cropix
INTERVJU ZA SN

Novo ime u Hrvatskoj reprezentaciji: ‘Crnogorci su me zvali samo jednom, ponosan sam što sam sad ovdje!‘

Od ove sezone centar dubrovačkog Juga rođen u Kotoru novo je ime na popisu naše reprezentacije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. prosinac 2022. 23:23

Pokojna pjevačka legenda Vice Vukov ispjevao je neslužbenu himnu Kotorana, prelijepe Boke...

”Zasjat će palaci, antike, tarace,

ćakulat će šjore, cije Gracijane.

Svi oriđinali i sve karampane,

hodit će na feštu za nas Kotorane...”

Hoće li pak jedan Kotoranin uskoro hoditi odnosno biti dionikom fešti Barakuda, ostaje za vidjeti. Međutim, da je hrvatska reprezentacija bogatija za jednog Bokelja, vrlo zanimljivog i kvalitetnog igrača, te podosta mladog centra, to je točno. Goran Grgurević (24), od ljetos sidraš hrvatskog prvaka Juga AO, od prije koji dan je i hrvatski vaterpolski reprezentativac. U redu, bilo bi preciznije utvrditi da je riječ o kandidatu za buduće akcije, utakmice, nastupe Barakuda na velikim natjecanjima, ali definitivno jest novo ime u “adresaru” izbornika Ivice Tucka.

image
RONALD GORSIC Cropix

Najbolja godina u karijeri

Goran Grgurević je rođen u Kotoru 1998. godine, matični klub mu je jasno kotorski Primorac, dok je prije dolaska u Jug AO, tri sezone proveo u Francuskoj (Tourcoing Lille i Pays d’Aix). Ono što je na prvi pogled indikativno je da Grgurević nije nikada pozvan ili nastupio za Crnu Goru. Kako je to moguće?

- U biti, bio sam pozvan 2019. godine, ali nisam nastupio nikad u nekoj utakmici. Nakon toga sam otišao u Francusku i više nisam bio pozivan. To je nešto s čime sam se pomirio posljednje dvije godine već, ali sam se borio odnosno želio nametnuti za Hrvatsku. Ponosan sam sada da sam ovdje, pozvan - veli Goran Grgurević ili jasno, pretpostavljate već nadimak, Grga.

Ovaj mladić je inače Hrvat po nacionalnosti kao i njegova obitelj, dok hrvatsko državljanstvo posjeduje od 2019.

- Tada sam uzeo hrvatsko državljanstvo, kada sam odlazio u Francusku jer mi je to bitno olakšavalo rješavanje statusa, budući da je ipak riječ o EU putovnici.

Grgureviću je ova godina na izmaku daleko najbolja u karijeri. Ne podcjenjujemo prijašnje klubove, ali doći u Jug je ipak razina više, ona najviša zapravo. Onda je ovdje već osvojio i dva trofeja (Superkup i Kup), sada je pozvan pod hrvatski stijeg.

- Ma, cijela godina, ne samo ova druga polovica mi je stvarno bila dobra. Počev još od Pays d’Aixa gdje sam stvarno igrao svaku utakmicu odlično. Prelazak u Jug jest jedna velika razlika u razini kvalitete rada. Mislio sam kada sam došao tek u Dubrovnik da će to biti dosta teško, prilagodba na tu razinu. I jest teže, ne poričem, ali opet mislim da sam i ovdje počeo ili nastavio igrati dobro. Stekao sam baš dobar kontinuitet u igri i čime sam baš zadovoljan.

Poziv Juga se ne odbija

Grgurevića prati i podatak da je jedne sezone navodno u Francuskoj bio i najbolji centar lige. Dok ste igrali u Tourcoingu. To je točno?

- Službeno nisam, ali po statistici, brojkama, tako je ispalo. Imao sam najveći broj postignutih golova i ostvarenih izbačaja.

Kako je došlo do Juga, koja je ili čija preporuka bila ili jednostavno “francuska veza” Vjekoslava Kobešćaka koji je ipak i pomoćnik u njihovoj reprezentaciji.

- Vjeko me sigurno ispratio, to da. Makar, i osobno sam želio doći ovdje, pokazati se i dokazati. Mislim zato da sam i ja malo kumovao tome. Čim je došla ponuda Juga, nisam imao što razmišljati. Biti ovdje je povlastica, ponuda Juga se ne odbija i stvarno sam sretan u Dubrovniku - veli Grga ili Goran Grgurević.

U konačnici, nije mu ni rodni dom odnosno Kotor daleko. Što se Juga AO tiče, prema informacijama bliskom tom klubu, Grgurević se istinski dobro snašao, odlično uklopio u novu sredinu kao da je ondje godinama. Vele nam da je Grga jedan od onih koji su zaduženi i za stvaranje dobre atmosfere, onaj dio koji je vidljiv javnosti, igra u bazenu je vrlo, vrlo dobra. Uostalom, nije baš slučajno zaradio Tuckov poziv. Glede izabrane vrste je na samom startu, ali Grgureviću se potencijalno otvaraju sjajna vrata... Ima samo 24 godine, dok Hrvatska vapi za kvalitetnim centrima. Sadašnji prvi par ipak već ima podosta “na leđima” - Josip Vrlić uskoro 37, kapetan Ivan Krapić u veljači 34.

- Krapić i Vrlić su prije svega vrhunski centri i oni imaju prednost u ovom trenutku. Meni je, nije floskula, čast i povlastica biti dio ovakve momčadi. Ponosan sam na sebe, na meni je sada raditi i izboriti se za mjesto u reprezentaciji. Bit će teško pokraj toliko vrhunskih centara, ali ja barem volim natjecanje - veli Goran Grgurević.

Linker
16. travanj 2024 13:59