ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PRVE REAKCIJE

‘Ovo je nepotrebno i to se mora naglasiti!‘ Hrvatski reprezentativci nakon pobjede poslali jasnu poruku

‘Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi onome tko se sabere i bolje motivira‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. kolovoz 2021. 09:39

Hrvatski vaterpolisti osvrnuli su se ukratko na današnji nastup i novu pobjedu protiv Crne Gore, pobjedu koja ih je pogurala u borbu za peto mjesto na Olimpijskim igrama.

Paulo Obradović:

- U ovoj situaciji s koronavirusom smatram da nije u redu igrati ovakve utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, koje nikome ništa ne znače. Što se tiče same utakmice, mi smo profesionalci, shvatili smo je ozbiljno. Naravno, nismo se još oporavili od poraza protiv Mađara, trajat će to još neko vrijeme. Međutim pobijedili smo, uvijek je ljepše pobijediti. Imamo još jednu utakmicu pred nama i pokušat ćemo se čim bolje psihički pripremiti. Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi na stranu onoga tko se sabere i bolje motivira.

Maro Joković:

- Lijepo je što smo pobijedili, no osim toga, budući da se borimo za 5. mjesto, smatram da je ovo nepotrebna utakmica i mislim da je to potrebno naglasiti. Sada nam preostaje još jedna utakmica na Igrama, te ćemo je pokušati odraditi koncentrirano koliko možemo. Žao mi je što i na ovim Olimpijskim igrama nismo imali onoliki broj kolektivnih sportova kao što smo imali u Londonu. Bio je to veliki uspjeh za sav hrvatski sport. Ipak, mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj olimpijskoj obitelji. Mogli smo napraviti bolji rezultat, međutim mislim da smo odradili jedan korektan turnir. Sada nam po povratku u Hrvatsku slijede 3-4 tjedna odmora, a potom početkom rujna kreće klupska sezona i ponovo započinjemo novi ciklus.

Linker
08. svibanj 2024 03:32