BOZO RADIC Cropix
TO JE NEDOPUSTIVO

Ovo je udarac kojeg ne pamte zadnjih 100 godina: Polako puca nekad velika ljubav Grada i kultnog kluba

Ni treneri ne doprinose boljitku, a ni uprava ne plijeni vođenjem kluba koji se sudara i s vanjskim problemima
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 02. studeni 2023. 18:46

Težak je poraz od 15:5 od Grka u Ligi prvaka! Nije ovo prvo veliko posrtanje u novoj sezoni u kojoj Jug Adriatic osiguranje ima više poraza od dobivenih utakmica, a na to ovaj klub nije navikao. Grci su bolja momčad, imaju više novca, sudeći po odigranom u srijedu u Gružu imaju bolje igraće, možda imaju boljeg trenera…, ali izgubiti s deset razlike, što je najteži poraz doma u europskim utakmicama kluba još od 1923. godine, je nedopustivo.

Jugova momčad je sastavljena od devet reprezentativaca Hrvatske, SAD, Španjolske i Kanade. Izgledalo je u onim početnim kvalifikacijama za Ligu prvaka odigranim u Dubrovniku, kako je okupljena dobra momčad, ponajbolja u posljednje vrijeme. Nije lako nositi kapicu ovoga kluba, nije lako sjedati na trenerskoj klupi, a nije lako biti ni član uprave ovog kluba. Sve to ima svoju težinu, odgovornost, ali i povlastice. Posebno u ovom Gradu. Već duže vrijeme igrači ne igraju "jugaški".

Ni treneri ne doprinose boljitku, a ni klupska uprava ne plijeni vođenjem kluba koji se sudara i s vanjskim problemima, koji nisu uz sport vezani. Činjenica je, nema rezultata, sve je manje gledatelja na tribinama i kopni ljubav Grada i građana prema klubu. Smjenjuju se utakmice i događaji potpuno novi na koje VK Jug nije navikao. U redu, početak je sezone, slijede još domaći kup, Prvenstvo Hrvatske, pa Premier liga, europske utakmice nastavit će se u Eurokupu… Dakle, ima vremena i prilika popraviti, igrački i rezultatski, ovaj super slabi početak sezone. Samo, boli tih minus 10 protiv Grka. Što sada slijedi?

Linker
30. travanj 2024 16:01