Kristijan Milaković

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
ZA SVE POSTOJI PRVI PUT

Ovo se hrvatskim vaterpolistima još nikad nije dogodilo: Barakude konačno izbjegle poraz u Srbiji

Svaki put kada bi reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale u Srbiji, pobjednik je bio isti. Do danas.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. siječanj 2022. 21:59

SRBIJA - HRVATSKA 11:11 (2:1, 3:3, 4:3, 2:4)

BEOGRAD - Plivalište "Milan Gale Muškatirović". Gledatelja 450. Suci: Anđelić (Srbija) i Copić (Hrvatska).

SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 1, Drašović, Rađen, Đ. Lazić 1, Vico 1, S. Rašović 1, Dedović 1, Jakšić 1, Subotić, Stojanović 1, V. Rašović 3, Rističević, Lukić, Radulović 1, Vučinić. IZBORNIK: Dejan Savić.

HRVATSKA: Bijač, Milaković 1, Fatović 4, Paparić, Zović 2, F. Lazić, Penava, Brubnjak, Marinić Kragić, Vrlić 1, Benić 2, Žuvela 1, Marcelić, Biljaka. IZBORNIK: Ivica Tucak.

PETERCI: Srbija -, Hrvatska 2-3.

OSOBNE POGREŠKE: Srbija 16, Hrvatska 12.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Srbija 4-12 (33%), Hrvatska 6-13 (46%).

U prijateljskoj su međudržavnoj utakmici u sklopu priprema u Beogradu, u utorak navečer remi su odigrale seniorske vrste Srbije i Hrvatske. No, jedan je podatak podosta zanimljiv. Ovaj remi Barakuda protiv Srba u njihovom bazenu je ujedno prvi put u povijesti da Hrvatska u Srbiji nije izgubila u nekoj utakmici, bila ona natjecateljska ili prijateljska.

Oba su sastava igrala u bitno pomlađenim, izmijenjenim sastavima s kojima su uostalom i ušli u olimpijski ciklus. Hrvatska i dodatno oslabljena za nekolicinu igrača, prvenstveno Luku Bukića (koronavirus). Utakmica je sama po sebi bila dosta dopadljiva, nimalo dosadna, a hrvatski vaterpolisti vidno fizički bolji pripremljeni. Uostalom, to se i očitovalo u zadnjoj četvrtini u koju su naši igrači ušli s dva gola zaostatka.

Linker
19. svibanj 2024 22:28