Screenshot: YouTube/Crvena zvezda
ZLOKOBNI PROGLAS

Potresan kraj suradnje: Hrvatski trener zbog poruke ‘Šiptar, Hrvat, balija...‘ napušta Crvenu zvezdu!?

Četiri dana skandaloznog proglasa nekad proslavljeni vaterpolist donio je tešku odluku, javljaju srpski mediji
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2022. 23:01

Crnogorski vaterpolski trener Mirko Vičević odlazi iz VK Crvena zvezde; vulgarne uvrede na nacionalnoj osnovi Vičević više nije želio trpiti te je odlučio napustiti beogradski klub, javljaju pojedini srpski mediji, iako Crvena zvezda još nije službeno potvrdila ovu informaciju.

Nekoliko dana nakon skandaloznog ponašanja dijela navijača, nakon proglasa tih nazovi navijača, kao i nedopustivo uvredljivog transparenta na bazenu u Beogradu Vičeviću je navodno prekipjelo i odlučio je raskinuti suradnju sa Zvezdom.

Vičević je kao jedini Hrvat igrao za vaterpolsku reprezentaciju SR Jugoslavije te osvojio svjetsko i europsko zlato 1991. godine, a u bogatoj karijeri uzeo je i olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine.

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", napisali su huligani na tribinama i skandirali Ratku Mladiću tijekom utakmice sa Šapcem.

image

Mirko Vičević

IVANA NOBILO/CROPIX Cropix

Prije toga su na internet stranicama delije.net poručili čelnicima kluba da im se nimalo ne sviđa činjenica da je za trenera Crvene zvezde doveden čovjek koji je Hrvat iz Crne Gore.

"Čovjek koji ništa lijepo o Srbima nije imao za reći. Čovjek koji je uradio puno toga, ali ništa u korist Srbije", poručili su Delije i u istom su istupu ti kvazinavijači zaprijetili da 'sve to neće proći samo tako'.

Nažalost, neke se stvari na ovim našim prostorima očito nikad neće promijeniti.

Linker
23. travanj 2024 19:35