Izbornik Srbije Uroš Stevanović

 NIKOLA KRSTIC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
RASPAD SISTEMA

Samo u Srbiji: Dogodio se nezapamćen napad na reprezentaciju nakon debakla i potpuni krah sportske velesile

I to je moguće - službena web stranica Srpskog saveza izvrijeđala je vlastitu reprezentaciju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. srpanj 2023. 14:52

Prije koji dan smo pisali o trzavicama unutar srpskog vaterpola. Svađama i prepucavanjima između klubova (Novi Beograd - Radnički Kragujevac prije svega, ali malo i Partizan i Zvezda); pa o svjesnom bojkotiranju reprezentacije od Novog Beograda; klupskoj suspenziji Novog Beograda prema Dušanu Mandiću, ali i kapetanu reprezentacije Nikoli Jakšiću uslijed čega je onda Mandić odlučio ovog ljeta ne igrati za izabranu vrstu.

"Podbada" se tu i izbornik Uroš Stevanović, a sve zato jer je trener Radničkog, a to je klub koji ovi iz Novog Beograda ne mogu vidjeti. Uostalom, zato su im i uzeli dosad već trojicu igrača. Jedan od njih je onaj Riječanin Marko Radulović koji je otišao još u siječnju iz Kragujevca, ali budući da nije mogao nigdje u Srbiji igrati, otišao je u - Litvu!? Ima i tamo vaterpola.

U biti, mogli bi ovako još dugo i široko. Sve to ne traje od prije koji dan, već više od pola godine. Bilo je samo pitanje kako će se ili naravno, hoće li se ova prepucavanja odraziti na reprezentaciju. Pa, malo očito i jesu. Reprezentacija Srbije je na završnom turniru Svjetskog kupa u Los Angelesu, u konkurenciji 8 sastava zauzeli 7. mjesto. U borbi za poredak od 5. do 8. mjesta izgubili su čak i od Rumunjske, za što nismo sigurni je li im se ikada prije dogodilo. Međutim, u sportu je sve moguće. Događaju se užasavajući dani i čak niti to nije tolika vijest. Puno je međutim indikativnije što je vlastita im, službena mrežna stranica Vaterpolskog saveza Srbije (www.waterpolo-serbia.org) žestoko "oplela" po svojoj momčadi.

To je nešto vrlo, vrlo neuobičajeno. Tako su na spomenutoj mrežnoj stranici u izvješću s utakmice Srbija - Rumunjska napisali između ostalog...

"Užasnom igrom, Srbija je doživjela, jedan od najtežih poraza u posljednje vrijeme. Rumunjska je pobijedila, ponizila igrom Srbiju koja je bila favorit. Ništa nije valjalo u našoj igri.". Naslov - "Bruka od igre, poraz od Rumunjske".

Ovakve rečenice, naslov nisu neuobičajeni za medije, ali baš za službenu stranicu nacionalnog saveza o nekoj svojoj momčadi... To još nismo vidjeli. Naime, u takvim se trenucima napiše primjerice - "igrat će za 7. mjesto" ili "poraženi od Rumunjske". Nije iznesena laž, ništa nije skriveno, ali opet niste baš "zaderali do kosti".

E sad, postoje dvije mogućnosti. Ili su stvari potpuno izmaknule nadzoru ili se možda i namjerno, dodatno sapuna daska izborniku Stevanoviću koji je inače, nota bene po našem mišljenju, vrlo dobar, pa i odličan trener. U sređenim okolnostima. Ovi sadašnji u Srbiji baš i nisu takvi.

Linker
27. srpanj 2024 02:34