Sandro Sukno

 CHRISTIAN SANTI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
VATERPOLO

Sandro Sukno i Luka Lončar osvojili Talijanski kup; Grgurević s Australijom uzeo srebro u peruanskoj Limi

Još jedan trofej za Hrvate u Pro Reccu, o pobjedniku jubilarnog izdanja odlučivalo se u Genovi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. ožujak 2022. 13:11

U svojoj riznici trofeja tek začete trenerske karijere, Sandro Sukno je "pospremio i drugu kantu". Naime, Pro Recco, inače aktualni prvak Europe, a kojeg s klupe vodi naš mladi strateg, osvojio je Talijanski vaterpolski kup. S njim je dakako zlatnu kolajnu oko vrata objesio i naš centar, bivši reprezentativac Luka Lončar koji doduše nije igrao finale.

O pobjedniku ovosezonskog, inače jubilarnog 30. Talijanskog kupa odlučivalo se u Genovi na Final 8 turniru. U finalu je Pro Recco svladao Bresciu 8:7. Za Pro Recco je ovo već 16. trofej pobjednika Kupa, a zanimljivo da su se Pro Recco i Brescia susreli u čak 8 posljednjih finala Kupa (iznimka je tek 2020. kada se natjecanje zbog pandemije nije ni održalo), te je svih 8 puta Pro Recco slavio. Podsjetimo, Pro Recco s našima Suknom odnosno Lončarom je u prosincu prošle godine osvojio i Superkup Europe.

Hrvat Grgurević s Australijom osvojio srebro

U glavnom peruanskom gradu Limi odigran je Interkontinentalni kup, službeno FINA natjecanja Sjeverne i Južne Amerike, te Oceanije za Svjetsku ligu, a s koje su se četiri prvoplasirane reprezentacije kvalifikacirale na završni turnir ili Super Final Svjetske lige koji će se održati krajem proljeća, početkom ljeta u francuskom gradu Strasbourgu.

U finalu su SAD svladale Australiju 7:6, a jedan je pogodak za Australce postigao Andrej Grgurević. Riječ je o mladiću iz hrvatske obitelji u Australiji, studirao je u SAD i već ranije prošao sve mlađe uzraste australskog vaterpola, da bi ga u seniorsku vrstu pozvao još bivši izbornik, naš Elvis Fatović. U utakmici za broncu Brazil je pobijedio Kanadu 11:8. Ove četiri momčadi (SAD, Australija, Brazil i Kanada) plasirale su se na završnicu Svjetske lige u Francusku.

Linker
20. travanj 2024 16:14