SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
SLAVLJE KRAGUJEVČANA

Senzacija, prvi put regionalni naslov ide u Srbiju! Radnički nakon Mladosti srušio i Jug AO

"Na ovom bazenu nisam dobro prolazio nikada, pa ni s Partizanom. A sad dobijem Mladost, pa Jug!"
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. ožujak 2021. 21:38

RADNIČKI - JUG AO 14:12

(4:4, 4:3, 2:3, 3:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Bez gledatelja. Suci: Mišković i Obradović. Opunomoćenik: Adžić (svi iz Crne Gore).

RADNIČKI: Dobožanov (13 obrana), S. Rašović 2, Stanojević, Janković 3, Toholj 1, Krug, Ukropina 1, Branković 1, Pljevančević, Miličić 1, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 4. TRENER: Uroš Stevanović.

JUG AO: Popadić (2 obrane), Obert, Fatović 3 (2), Lončar 2, Kržić, Garcia, Tomasović, Merkulov 2, Papanastasiou 1, Žuvela 1, Benić 3, Obradović, A. Vukojević (0 obrana), I. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobeščak.

PETERCI: Radnički -, Jug AO 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Radnički 15, Jug AO 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pljevančić (29), Benić (30), Miličić (32).

ŽUTI KARTON: trener Stevanović (20), trener Kobešćak (26).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Radnički 7-10 (70%), Jug AO 6-12 (50%).

------------------------------------------------------

Kada netko u dva dana, u biti u razmaku od 25 sati pobijedi usred Zagreba dva najbolja hrvatska sastava, prvo Mladost, a potom i Jug AO, s tim da su u finalu načelno slavili dosta glatko, a definitivno zasluženo, onda takvoj momčadi i njihovom treneru možete samo čestitati.

Mlada momčad Radničkog, puna dinamičnosti, želje, htijenja, "gladna" odigrala je u spomenuta dva dana, dvije vrlo lijepe utakmice. Dok su još u polufinalu protiv Mladosti imali i nekih tehničkih pogrešaka, te se "provukli" kroz peterce, u finalu im se ne može pronaći slabo mjesto. Od vratara Dobožanova do Riječanina Marka Radulovića koji je uz hrvatsko uzeo i srpsko državljanstvo, te želi igrati za Srbiju. Protiv Mladosti je bio dobar s 2 gola, protiv Juga AO sjajan s 4 pogotka.

- Ja na ovom bazenu nisam dobro prolazio nikada, pa ni s Partizanom. No, sada dobijem Mladost, pa Jug. Čestitam momcima, mislim da su stvarno izvukli, dali i posljednji atom snage iz sebe - rekao je nakon utakmice Uroš Stevanović, trener pobjedničkog sastava, te

- Mislim da se Jug ispromašivao, nismo imali rješenja za Lončara. Dobra zona na njihovoj nezgodnoj strani. Benić, Merkulov i Obradović to nisu znali i mogli probiti. Moji su momci odigrali stvarno iznad svojih mogućnosti, a Jug i Mladost su, kao i mi u konačnici, u fizičkoj krizi jer je ovo užasno naporan ritam.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Ritam u kojem očito bolje plešu igrači iz Kragujevca.

- Što se nas tiče, vidjeli ste još jednom da je naša obrana nepostojeća. U jednoj smo utakmici dobri, u drugoj ne postojimo, krahiramo. U tolikoj smo nesigurnosti da se tako jednostavno ne mogu igrati ozbiljne utakmice - poprilično će jasno strateg jugaša Vjekoslav Kobešćak uz nastavak:

- Zato smo i bili stalno u minusu, od početka. Trošili smo se, Radnički se odlično postavio, lijepo su nas zaustavili. Sad, ako govorimo o napadu, 12 golova zabiti je inače i više no dovoljno za pobjedu. Samo što se naš prosjek primljenih golova u ožujku vrti oko 14. Sami možete zaključiti gdje je problem naše igre. Možemo li mi to popraviti, stvarno ne znam. Izgleda da ne možemo, ali trudit ćemo se popraviti - zaključio je trener jugaša.

Prva četvrtina je ponudila najbolje i najljepše iz vaterpolske igre, barem kada je riječ o napadačkom dijelu. Rapsodija sjajnih šuteva s vanjske linije, bilo iz pozicijskog napada ili s igračem više, ali igrači obiju momčadi su odapinjali brzo, bez mahanja ili tzv. sušenja lopte. Radulović i ubojiti ljevak Ukropina s jedne strane, a s Jugove pak Benić, Papanastasiou i dakako Fatović. Najopasnijeg igrača Dubrovčana su suparnici, ponajviše Ukropina, sjajno čuvali, pokrivali, iako nemoguće je Fatovića baš u cijelosti "isključiti" iz igre. Uostalom, baš je on bio taj koji je pred kraj prve četvrtine prvi put doveo jugaše u prednost (4:3), istina kratkog vijeka, niti pola minute.

U biti, obje četvrtine su protekle u potpuno izjednačenom susretu s izmjeničnim vodstvom Juga AO ili Radničkog. Koliko god bilo lijepo vidjeti efektne pogotke iz veće udaljenosti, ipak stoji i činjenica da je solidan broj golova primljen iz prevelike udaljenost za vratara klase Popadić. Jedan od najboljih pojedinaca Juga AO u polufinalu, vratar Toni Popadić, nije imao baš najbolji ulazak u finale. Samo 2 obrane u prve dvije četvrtine, pa otuda i logična odluka trenera Kobešćaka kada je u poluvremenu između vratnica poslao mladog Antonija Vukojević (20). Niti njemu baš nisu dobro počele prve minute u vodi. Prvi šut (Filipa Jankovića) mu je baš izmigoljio ispod ruke. U trećoj je četvrtini ostao bez ijedne obrane, pa je trener Kobešćak u posljednjih 8 minuta ponovo u igru vratio Tonija Popadića.

Nije se ništa bitnije promijenilo. U vrlo izjednačenoj igri, s izmjeničnim vodstvima, manje od 3 minute prije kraja kod 13:12 za Radnički, Lončar je zaradio igrača više i krenuo u realizaciju, ali je s 2 metra pogodio vratnicu. U kontri suparnika je Benić napravio treću osobnu, a Strahija Rašović malo više od 2 minute prije kraja stavio točku na i. Dva razlike u ovakvoj utakmici je kraj priče.

Linker
25. travanj 2024 12:33