Reprezentacija Malte (kadar s EP-a iz 2018. godine)

 URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
POTPUNI RASKOL

Skandal u redovima prvih protivnika Hrvatske: Izbila je žestoka svađa, u Split stigli s dva odvojena leta!?

Što se događa, tko je glavni krivac? Jedna polovica ne priča s drugom, ali doslovno niti malo!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 14:36

Podatak koji nam je prvi zapeo za oko kod prijava momčadi je malteških samo 14 igrača, od maksimalno dopuštenih 15. Jedina reprezentacija koja je sama sebe "osakatila". Malo čudno budući da je riječ o državi koja istina nema, idemo to blago reći, osobitih rezultata, ali ima solidno dugačku povijest igranja vaterpola na tom sredozemnom otoku-državi. Najpoznatiji su svakako po svojoj Ljetnoj ligi, malteškom prvenstvu u koje gotovo pa svaki klub dovede stranca koje plaćaju jako dobro. Za mjesec i pol dva, iznosi su uglavnom peteroznamenkasti. U eurima dakako. No, to nije tema.

Tema je malen broj ili tek 14 Maltežana od starta. Onda doznadosmo što se sve krije u pozadini. Prvo, momčad je žestoko posvađana, razdijeljena po polovici. Jedna polovica ne priča s drugom, ali doslovno i niti malo! Uostalom, koliko to daleko ide govori i podatak da su došli s dva odvojena leta!?

Nije bilo "miješanja" onih koji međusobno ne pričaju. Razlog pucanja komunikacijskih veza u malteškoj vaterpolskoj reprezentaciji još nismo otkrili, što je priznajemo, veliki novinarski propust koji ćemo s vremenom ipak pokušati ispraviti.

Usput, na EP nema niti najboljeg malteškog vaterpolista, možda i svih vremena - Steviea Camillerija. Igrača koji je igrao godinama u Italiji (Roma i Bogliasco), jedne sezone i prvi strijelac Serie A, pa onda u sezoni 2007./08. u beogradskom Partizanu. Prije dva mjeseca je baš potpisao ugovor za Cataniju. Stevie Camilleri je jednostavno ozbiljan igrač, no prije koji tjedan je na društvenim mrežama napisao.

- "Uvijek mi je bila povlastica i čast predstavljati svoju zemlju na međunarodnoj sceni, te to nikada nije bio predmetom rasprave".

Samo to. Jedna rečenica. Bez objašnjenja zašto ga onda nema ovdje, u Splitu. Da, u Splitu nema ni Stevievog mlađeg brata Jordana, također.

Linker
05. svibanj 2024 08:21