REUTERS/Damir Sagolj
LOŠE IZDANJE BARAKUDA

ŠPANJOLSKA JE OSTALA JEDINA REPREZENTACIJA KOJU HRVATSKA NA SP-U NIKADA NIJE SVLADALA Bijač i Joković bili su jedine svjetle točke

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2019. 15:01

Prokletstvo nebranjenja naslova svjetskih vaterpolskih prvaka se nastavlja. Od 2001. i smotre u Fukuoki, niti jedan prvak svijeta nije obranio krunu. Posljednji koji su to učinili bili su... Španjolci.

Ujedno i jedina reprezentacija koju Hrvatska nikada na svjetskim prvenstvima nije pobijedila. Furija nije bila toliko baš u bazenu furiozna, koliko su "ofurili" Barakude, potpuno im otupili zube u napadu, te i više no zasluženo otišli dalje.

OCJENE BARAKUDA NAKON ŠPANJOLSKE

Marko Bijač 4 - Sve što je mogao, sve što je trebao je obranio. U biti, uz Jokovića jedina svjetla točka u našim redovima.

Marko Macan 3,5 - Za obranu teško da možemo reći da je bila loša. Gola s dva metra, izuzev jednog nije bilo. Dakle, to je bilo u redu

Loren Fatović 2 - Bolju, višu ocjenu nije zaslužio. Nije ga išlo na cijelom turniru, nije ga išlo, šut 1-6 govori sve. Zadnji šut mu je na ruci blokiran, košarkaška banana

Luka Lončar 3 - Četiri izbačaja, ali činio se nekako težak i tako je i igrao. U prvoj četvrtini u kontri je izgubio snagu, već u prvoj četvrtini.

Maro Joković 4 - Jedini koji je nešto igrao, "vukao", pucao, ali i pogađao. Bio je naš najopasniji igrač. Nažalost, i jedini takav.

Hrvoje Benić 3 - Obrana u redu, napad nikako nije. Niej da mu je to primarno uostalom, ali kada neće nikoga, kada trebamo šutera više s vanjske pozicije, onda je i to bitno

Ante Vukičević 2,5 - Kada nam je najviše trebalo, nije ga bilo. Istina, njega su Španjolci i izvrsno pokrivali, znali su odakle prijeti opasnost, ali mora pružiti više, više kretnji, plivanja.

Andro Bušlje 3 - Zapovjednik obrane kojoj se malo toga može zamjeriti. Zaradio i izbačaj. I njegov je jedan šut završio u vratnici.

Lovre Miloš 2,5 - Slabo, vrlo slabo zamjetan. Kada će ako ne sada, povući, potegnuti, nametnuti se. Znamo, lako za napisati, valja to i izvesti, ali za višu ocjenu nije.

Josip Vrlić 3,5 - Odradio je svoj posao. Dao nam je, izborio 5 napada s igračem više, ali bez koristi kada nam je taj dio igre bio problematičan.

Anđelo Šetka 2 - Šut 0-3, nerezonski, slabašni, krivi udarci. Ili šut kada je možda ipak bilo bolje odigrati nešto drugo, asistirati. Baš loše.

Xavi Garcia 3 - Sjajno je odigrao u obrani. U početku je ukrao dvije lopte Perroneu. Stekli smo dojam da su ga čak Španjolci i svjesno puštali. Znaju da mu šut više nije pravi.

Ivan Marcelić - Nije igrao

Izbornik: Ivica Tucak 2,5

Spominjao je dobru pripremu, znalo se i najavljivalo koju će obranu Španjolci igrati, a opet... Je li mu momčad pala fizički, što ipak sumnjamo? Ako jest, sigurno je i njemu za preispitati. No, nije bilo dovoljno rješenja, pravih rješenja za tolike silne napade s igračem više. Vrlo slabo pokretljivo. A veli se da je igra momčadi slika trenera. Ona prošlotjedna je bila sjajna, ova sada...

ŠPANJOLSKA: Lopez Pinedo 4,5, Munnariz 4, Granados 4, de Toro 3,5, Cabanas 3, Larumbe 4, Barroso 3, Fernandez 3, Tahull 4,5, Perrone 5, Mallarach 4,5, Bustos 3,5, Lorrio -.Izbornik: David Martin 4.

Linker
26. travanj 2024 13:13