Adrian Ježina bio je jedan od osnivača Bneta koji je za 93 milijuna eura prodan bivšem Vipu
 DRAGAN MATIC/CROPIX
EUROPSKI REKORDER

Splićanin u 48. godini zaigrao utakmicu Eurokupa! Povratak čak 20 godina nakon što je završio karijeru

Bivši prvak Europe s Jadranom odlučio se vratiti u "profesionalne vode", ali na kratko
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. prosinac 2020. 16:43

Splićanin s ljubljanskom adresom, ugledni poslovni menadžer, te član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, Adrian Ježina u 48. godini je zaigrao utakmicu vaterpolskog Eurokupa!

Naime, prošlog vikenda, na kvalifikacijskom turniru Eurokupa u vaterpolu, u Kranju je za domaći Triglav dvije od tri utakmice (protiv francuskog Noisy-le-Seca i beogradske Crvene zvezde zaigrao i ovaj naš nekoć poznati i trofejni igrač. Najveći dio karijere proveo je pod kapicom splitskog Jadrana s kojim je bio dvaput prvak Europe (1992. i 1993.) i jednom prvak bivše države (1991.).

Igračku karijeru je okončao 2000. u KPK, a zavidnu je karijeru ovaj Splićanin rođen u SAD ostvario u telekomunikacijskom poslu. Tako je praktički pokrenuo i bio predsjednik Uprave tvrtke Bnet, član Uprave Telecom Austria/America Movil, jednu godinu radio za Siemens, a od 2017. je predsjednik Uprave tvrtke Telemach Slovenia iz Ljubljane. Od 2008. je član Upravnog odbora HVS-a i u čelništvu VK Jadran iz Splita.

U kvalifikacijama Eurokupa minulog vikenda igrao je i 48-godišnji vratar moskovskog Dinama Nikolaj Maksimov, igrali su baš protiv našeg Jadrana u Splitu, ali Ježina je od Maksimova, nekoć davno i proslavljenog vratara Mladosti stariji 18 dana. (dba)

Linker
06. svibanj 2024 07:34