BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
PRESICA UOČI GRČKE

Tucak najavio borbu ‘do daske‘ pa komentirao potop Srbije: ‘Proći će mnogo vremena, možda i desetljeća...‘

‘Čeka nas trenutno najbitnija utakmica, pobjeda nam donosi mogućnost predaha do četvrtfinala‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 01. rujan 2022. 13:07

U hotelu Dioklecijan, gdje je smještena naša reprezentacija, pred novinare su došli izbornik Ivica Tucak, te igrači Marko Žuvela i Toni Popadić, koji su se složili u konstataciji da je pobjeda protiv Francuske donijela izvanredna igra obrane.

- Ponavljam, po stoti put, započeo je Ivica Tucak, pa nastavio:

- Moramo se boriti do daske. Radili smo na pripremama, da tako kažem, baš krvavo, jer u igri je ključ svega obrambena komponenta. Samo tako možemo sebi priuštiti luksuz da se ne realizira poneki napad s igračem više. Ovo što smo do sada izveli, u fantastičnom ozračju Spaladiuma, tek je početak. Mi o Grcima, kao i oni o nama, znamo sve, čeka nas trenutno najbitnija utakmica, pobjeda nam donosi mogućnost predaha do četvrtfinala, a onda stižemo nadomak borba za medalje.

Prema prognozama u slučaju da se dođe do pobjede protiv Grčke, trebali bi igrati protiv Nizozemske, ali o tome se ipak nije govorilo.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Marko Žuvela, jedan od mladih polivalentnih igrača Juga:

- Ova pobjeda protiv Francuza baš i nije za neku proslavu. Učinili smo što smo morali. Mi smo razgovarali, analizirali našu igru, zna se što je naš cilj. A to je zlatna medalja.

Toni Popadić, koji je kao pričuvni vratar cijelu utakmicu jedini iz sastava, prosjedio na klupi...

- To kako je Bijač branio je i za njega, koji je vrhunski vratar, bilo čudesno. On je prelomio utakmicu, odveo nas do pobjede. Neka tako bude i dalje.

Bilo je komentara i o visokoj pobjedi Mađarske nad Srbijom, izbornik Tucak nije bio iznenađen:

- Otišli su njihovi fascinantni igrači, to je bila momčad s kojom smo se nažalost morali nadmetati. Usuđujem se kazati da će proći mnogo vremena, možda i desetljeća dok se opet takvi igrači nađu zajedno.

Linker
06. svibanj 2024 03:26