JAKOV PRKIC Cropix
UVJERLJIVO SLAVLJE

Dinamo potopljen na Poljudu! Splićani upisali možda i najvišu europsku pobjedu u povijesti

Jadranaši su Gruzijcima za ovogodišnji poraz vratili - s kamatama.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. prosinac 2022. 21:15

JADRAN - DINAMO 21:7 (6:3, 8:0, 4:2, 3.2)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Ferrari (Italija) i Vogel (Mađarska).

JADRAN: Marcelić (9 obrana), Burić 3 (1-1), Marinić Kragić 5, Čagalj, Z. Butić 2 (1-1), Pejković 1, Bukić 1, Tomasović 1, Delić 4, Dobud 2, Šetka 1, Dužević 1, Anić. TRENER: Jure Marelja.

DINAMO: Gyapjas (8 obrana), Kiriakidi, Ahvlediani 2, Džihtisiarenka, Tkešelašvili, Vlahović, Jahaia 1, Sarić, Imnaišvili, Magrakvelidze 1, Mališau, Pješivac 3, Gvetadze (3 obrane). TRENER: Dejan Stanojević.

PETERCI: Jadran 2-2, Dinamo -. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 6, Dinamo 7. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Jahaia (26), Tomasović (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-5 (80%), Dinamo 2-6 (33%).

U travnju ove godine, u posljednjem kolu prošle sezone Lige prvaka, u susretu koji ni o čemu nije odlučivao, u Tbilisiju je bila vaterpolska fešta. Tada je Dinamo pobijedio naš Jadran 12:11. Sumnjamo da je taj poraz baš bio na pameti jadranašima, jer 98% igrača naše momčadi je potpuno isto, ali da su Splićani vratili dinamovcima s kamatama, potopili ih u poljudskom bazenu, to stoji. Dapače, to je najviša pobjeda Jadrana u Ligi prvaka od osamostaljenja države, možda i najveća odnosno najviša uopće.

Jasno da Splićani na čelu sa svojim novom trenerom zaslužuju maksimalne čestitke, primarno na ozbiljnosti, profesionalnom pristupu i zalaganju do doslovno posljednje minute. Iako su i samo bili svjesni još pri izlasku iz svlačionice prije utakmice da su ovaj susret dobili.

- Nisu ti igrači Dinama loši, ali im nedostaje utakmica. Oni ne igraju prvenstvo kakvo mi imamo, ne igraju u okolnostima u kakvima mi nastupamo. Mi igramo pod stalnim stresom što u sportu tako mora biti i to je odmah vidljivo - spomenuo je trener jadranaša, Jure Marelja.

Otkako je preuzeo momčad, pobjeđuje samo s postignutih 20 i više golova. Prošlog petka su svladali u Prvenstvu Hrvatske momčad Medveščaka 24:4, sada Dinamo u Mareljinom europskom debiju, 21:7. Dinamo? Pa, o njima je sve baš rekao Novosađanin na klupi, ujedno i gruzijski izbornik, Dejan Stanojević. Bio je bolno iskren i savršeno precizan.

image
JAKOV PRKIC Cropix

- Bez obzira na kvalitetu Jadrana i bez obzira što mi realno nismo na razini kvalitete koja je potrebna, nužna za Ligu prvaka, bez obzira na iskustvo koje Jadran ima, kako pojedinačno, tako i momčadski, te su tu u svakom pogledu bolji od nas, uz ambicije koje su s pravom najviše, ovo je bila sramna naša utakmica. Sramna utakmica moje momčadi. Neovisno i tomu što mi igramo tu samo zato jer smo dobili wild card, mislim da moji igrači nisu shvatili značaj ovoga. Nisu shvatili koliko je bitno što će pokazati. Mi moramo nešto promijeniti. Što točno... to ćemo vidjeti nakon blagdana. Međutim, mi ako ne pokažemo neki napredak, bez obzira na razliku u kvaliteti, nemamo smisla ovo igrati. U ovom je trenutku ovo naša razina, bez obzira što je porazno, a pomalo i sramno - rekao je trener Stanojević.

Možda se to nekome i neće svidjeti u klupskoj upravi Dinama, iako je trener rekao istinu. Ujedno je ovo i potvrda čelnicima LEN o besmislici o kojoj pišemo neko vrijeme. Ukinite pozivnice, "wild-card" ili kako se to već zove. Navodno je odluka takva i donesena. U suprotnom, evo što imate.

4. KOLO, SKUPINA A: Aspo98 Hannover - Olympiacos 7:16, Barceloneta - Radnički 18:9, Jadran - Dinamo 21:7.

POREDAK: Barceloneta 12 bodova (4 utakmice), Olympiacos 12 (4), Pro Recco 6 (3), Jadran 6 (4), Vouliagmeni 4, Radnički 4, Waspo98 Hannover 0, Dinamo Tbilisi 8.

Linker
27. travanj 2024 01:35