RONALD GORSIC Cropix
VATERPOLO

Gospari bez Daubea i Djerkovica, upitni Zvono i Burđelez: ‘Imamo dosta problema, osjetit će se izostanci‘

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje dočekuje u srijedu Olympiacos u Gružu bitno oslabljen
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. listopad 2023. 09:03

U vrlo loš trenutak, vremenski i kadrovski gledano s aspekta Dubrovčana, dolazi gostovanje iznimno jakog Olympiacosa u Gruž. Utakmica 4. kola vaterpolske Lige prvaka između druge hrvatske i prve grčke momčadi, sastava koji se bore realno gledano za drugo mjesto u skupini B i posljedično timu nastavak nadmetanja u Ligi prvaka, odigrat će se upravo u trenutku bitno oslabljenog našeg sastava. Doduše, nije da se to nije znalo i ranije, poradi suludo zgusnutog kalendara vaterpolskih natjecanja ove sezone.

Naime, trener Dubrovčana, Vjekoslav Kobešćak ne može računati na dvojicu iznimno mu bitnih igrača. Amerikanac Hannes Daube, te Kanađanin Bogdan Djerkovic su naime sa svojim reprezentacijama na drugom kraju svijeta, u Čileu na Panameričkim igrama. To je ono što se znalo kada je sezona počela, ali nije kraj nevoljama po Juga.

- Imamo dosta problema i s viroznim igračima. Povišenu temperaturu imaju i Hrvoje Zvono i Ivuša Burđelez tako da su i oni dvojbeni. Burđelez bi možda i mogao, vidjet ćemo.

Tako zbori trener jugaša. Čak i ako zaigraju obojica gripoznih, pitanje je koliko će imati snage. Bez dvojice igrača iz praktički prve postave, posebno je to Daube, te s još dvojicom dvojbeno spremnih mladića... ne sluti na dobro.

Neki drugi će iskočiti

- To je dosta problema. Proteklo smo vrijeme u kojem smo imali manju stanku, napokon bez utakmica, uspjeli konačno iskoristiti za pripreme. Ne samo za Olympiacos, već općenito. Što se utakmice tiče, sigurno da će se kod nas osjetiti izostanak onih koje nemam na raspolaganju. Opet, netko drugi će sada morati “iskočiti”. Vidjet ćemo koliko ćemo u tomu uspjeti. Naša prvaka utakmica s Olympiacosom je dobrim dijelom bila jako dobra, a onda smo imali veliki pad, pa se spašavali, došli do peteraca i tada izgubili. Da smo i pobijedili tada, još uvijek nas to ne bi kvalificiralo za daljnji tijek natjecanja, ne bi nam jamčilo prva dva mjesta u skupini koja vode dalje. Olympiacos s druge strane je tada, za prve naše utakmice u Ateni, bio očigledno izvan forme. To im je mislim bila prva utakmica uopće u sezoni, a nakon toga su se dignuli. Protiv Pro Recca su odigrali vrhunski, trebali su i pobijediti. Rutinski su dobili Dinamo iz Tbilisija. U takvom ih izdaju očekujem u Dubrovniku. Vidim da im se i Marton Vamos vratio u punoj formi, oni su kompletni i bit će svakako vrlo teško - priznaje trener Dubrovčana, Vjeko Kobešćak.

Linker
16. lipanj 2024 00:31