Ilustracija

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Jadran poražen u Budimpešti: Ferencvaroš ipak prejak, Splićani u zadnjoj četvrtini izbjegli debakl

U drugom susretu Barceloneta je pobijedila Radnički, dok je Brescia bila bolja od Olympiacosa
Piše: HinaObjavljeno: 21. prosinac 2021. 22:28

U susretu 6. kola skupine A vaterpolske Lige prvaka splitski Jadran je u Budimpešti izgubio od Ferencvaroša sa 8-14 (1-4, 2-5, 3-4, 2-1) upisavši četvrti poraz u skupini.

Bio je to susret dva svježa pobjednika nacionalnog kupa. Splićani su to učinili protekle nedjelje u Zagrebu, dok je Ferencvaros osvojio Mađarski kup tjedan dana ranije.

Jadran je loše ušao u susret i već nakon prve četvrtine je gubio sa 1-4. Do poluvremena je prednost domaćina narasla na velikih 9-3. Ferencvaroš je dobio i treću dionicu, pa se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 13-6 za domaćine. Jadran je do kraja utakmice tek malo ublažio težak poraz.

Mađarski sastav su do pobjede predvodili Nemanja Ubović s tri gola, dok su Danil Merkulov, Marton Vamos, Vendel Vigvari i Denes Varga postigli po dva gola. Kod Splićana Jerko Marinić Kragić je zabio četiri, Anđelo Šetka dva, a Marino Čagalj i Antonio Dužević po jedan pogodak.

U drugom susretu Barceloneta je pobijedila Radnički sa 13-7, dok je Brescia bila bolja od Olympiacosa sa 8-7. Dinamo Tbilisi i Novi Beograd igraju sutra.

Na ljestvici vodi Brescija sa 14 bodova, Olympiakos ima 13, Barceloneta i Ferencvaroš po 10, Novi Beograd 7, Jadran 6, Radnički 4, a Dinamo je bez bodova.

Linker
04. svibanj 2024 00:56