DAMIR KRAJAC Cropix
VRHUNSKA PARTIJA

Junaci veličanstvenog slavlja: ‘Nema ljepše čestitke za rođendan!; Sad će torta, ali krivo smo napisali godine‘

Marko Bijač i Jerko Marinić Kragić vodeća su imena fenomenalne pobjede nad Grcima
Piše: SNObjavljeno: 12. siječanj 2024. 20:10

Junaci veličanstvene izvedbe protiv Grčke (13:8) nazivaju se Marko Bijač i Jerko Marinić Kragić. Vratar je upisao 10 obrana, a Marinić Kragić najbolji je strijelac utakmice s četiri pogotka. Obojica su ponudili dojmove za mikrofon HRT-a, a bili su dobro raspoloženi i za šalu. Kako i ne bi bili!

Bijač nije mogao na bolji način proslaviti rođendan.

- Ljepša čestitka nije mogla doći, hvala svim suigračima što su mi priredili predivnu čestitku! Hvala i predivnoj publici, večeras ćemo se odmoriti pa idemo dalje. Grčka je fantastična ekipa, to su pokazali na početku utakmice. Mi smo bili agresivnije i puno više željeli pobjedu. Od sredine treće četvrtine smo ih slomili i samo povećavali prednost. Malo nerealan rezultat, ali zaslužena pobjeda.

U polufinalu slijedi nam Mađarska.

- Moram biti iskren, nepoznata ekipa s puno novih igrača. No, igraju sjajan vaterpolo, uvjerljivo su dobili Talijane, a onda izbacili Srbe. MI ćemo ih analizirati i pripremiti se te pokušati pobijediti.

image

Marko Bijač

DAMIR KRAJAC Cropix

Publika je opet disala kao jedno i bila fenomenalna. Dvije tisuće Hrvata priredilo je sjajnu atmosferu na zagrebačkoj Mladosti.

- Gdje god dođemo, i Split prije dvije godine i Dubrovnik i Zagreb. Svaka minuta u bazenu je predivna, nastavljamo dalje!

Potom je govorio Marinić Kragić.

- Sad će torta za Bijača! Piše mu 33 godine, a zapravo je 23! Jedna prava naša predstava, nije mala stvar primiti tako malo golova protiv ekipe koja kontinuirano igra finala. Predivna utakmica, poputno zaslužena pobjeda.

Bio je, rekosmo, prvi strijelac utakmice.

- Rekli som da ćemo poraditi na nekim stvarima i jesmo. Bili smo pametni i čvrsti i znali smo da se to mora vratiti. Realizacija s igračem više dosad nas nije išla. a danas nam se otvorilo i ulazilo je. Ovo je Hrvatska koja je top level i na maksimalnoj razini! Velika pobjeda...

Slijedi kratki odmor pa pripreme za Mađarsku.

- Ta utakmica neće imati nikakve veze s onom iz Splita. Mađarska je u pomlađenom sastavu, a igraju ponajbolji vaterpolo na natjecanju, što je iznenađujuće. Moramo se jako dobro pripremiti i jako ih ozbiljno shvatiti. Sve je u našim rukama i rukama predivne publike - podvukao je Marinić Kragić.

Linker
25. travanj 2024 11:50