JAKOV PRKIC Cropix
FINALE KUPA VATERPOLISTICA

Mladost i Jadran u borbi za trofej na zadarskom Višnjiku: Nataša Anđelić i Aljoša Kunac s puno upitnika

ve su se sezone ova dva sastava susrela, samo jednom, a tada je slavio Jadran
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. prosinac 2023. 14:32

Subota je u Zadru finalni dan Hrvatskog vaterpolskog kupa. Pobjednika muškog dijela ćemo doznati navečer (2.12.), ali koji sat ranije bit ćemo oplemenjeni za spoznaju kome će od žena prvi ovosezonski trofej Kupa. Od 16.30 (HTV 2) će u finalu zaigrati Mladost i Jadran. Dva neupitno najbolja sastava u nas.

Prognozirati ovaj sraz je malo zahtjevniji posao. Posebno kad vam recimo trener jednih od finalistica, Aljoša Kunac, strateg jadranašica veli i ovo:

- Kako vrijeme prolazi, sve lošije igramo.

Priznajte, rijetko kada ste mogli čuti, pročitati ovakvu izjavu prije finala. E sad, osim ako nije ne pila, nego turbo motorna pila naopako.

Ove su se sezone ova dva sastava susrela, samo jednom istina, ali bilo je čak 17:12 za Jadran. Neuobičajeno puno. Bilo je to u novosadskim kvalifikacijama Challenger kupa. Kasnije, na završnom turniru istog natjecanja, u konkurenciji šest sastava, Mladost je bila treća, Jadran peti.

U odnosu na prijašnje sezone, Jadran je praktički u istom sastavu, dok je Mladost izmijenjena. Nova trenerica, Nataša Anđelić umjesto Mie Šimunić, a nema više ponajbolje igračice, Dine Lordan koja se zaposlila. U ženskom vaterpolu u nas to znači... Adio sportu.

- Ono što je nama bitno jest da smo sve zdrave, spremne, tempirale smo formu za finale jer itekako želimo ovaj trofej - zbori trenerica mladostašica Nataša Anđelić i nastavlja:

- Kod nas je uvijek najbitnije otvaranje utakmice. Moramo nametnuti svoju igru, da nam se ne događaju “rupe” kojih je bilo u Challenger kupu. Ne upadati u probleme s kontrafaulovima i krivim dodavanjima, što su nama boljke.

Trener Splićanki, Aljoša Kunac će ipak i malo optimistično...

- Sad se idemo pokazati na Kupu. Mislim, jako je teško čak i meni nešto predviđati. Imamo jako malo utakmica. Sparinga dobrog nemamo. Teško je nešto predvidjeti jer mi se ponekad čini da sve ispada kako se to jutro probude.

Ako nisu sve glave skupa, ako ne žele sve zajedno pobjedu, onda je problem. Ovo finale može otići na jednu ili drugu stranu.

To je apsolutno točno. Ili za Mladost ili za Jadran.

Linker
26. srpanj 2024 07:14