Jerko Marinić Kragić

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
INTERVJU: JERKO MARINIĆ KRAGIĆ

‘Nadam se da je ovo jedino zlo koje će nam se dogoditi. Put je sada drugačiji, ali zna se koji je naš cilj‘

Puno je toga bilo u našim rukama, ali nismo uspjeli iskoristiti neke situacije koje smo trebali
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. siječanj 2024. 23:52

Najbolju je u biti definiciju dubrovačkog ponedjeljka u Gružu sažeo nakon utakmice Jerko Marinić Kragić, uz Marka Žuvelu, trostruki strijelac u našim redovima, šut 3-4, jedan od sigurno boljih u redovima Barakuda. Nakon utakmice je JMK prvo izustio:

- Ovo je plasman u četvrtfinale s gorkim okusom.

Upravo to. Dečki imaju sad tri slobodna dana, “oslobođeni” od utakmice osmine finala i to jest ono što je bio cilj nakon prvog kruga, ali kada se već pojavila ipak neka puno elegantnija mogućnost prolaska dalje, s prvog mjesta i otvorenim putem u polufinale, onda okus i jest upravo takav, gorak.

- Mi smo prvi htjeli, mi smo najviše željeli završiti skupinu na prvom mjestu. Nažalost nismo uspjeli. Puno je toga bilo u našim rukama, ali nismo uspjeli iskoristiti neke situacije koje smo trebali. Taj igrač više nas je na kraju koštao. One prve dvije utakmice, protiv Španjolaca i Francuza smo nekako uspjeli taj lošiji dio u našoj igri uspjeli izbjeći, “sakriti”. Nadam se da je ovo ipak samo jedino zlo koje će nam se dogoditi. Imamo dosta dana do sljedeće utakmice, za odmoriti se, razbistriti glavu. Vjerujem da ćemo na tome raditi sada najviše i da ćemo biti pravi u idućoj utakmici. Zna se koji je naš cilj. Medalja, po mogućnosti najsjajnija. Sad je put malo drukčiji, ali želje su ostale iste. Idemo dalje u smjeru kojem smo težili.

image
BOZO RADIC Cropix

Taj je smjer protiv Grčke, izvanredne momčadi koja doista imponira igrom, snagom, kvalitetom...

- Ma tko god da je bio, tko god da dođe, mi idemo na pobjedu. Bit će malo teže, ali nama to ne predstavlja ništa. Igramo doma, idemo uvijek na pobjedu kao i dosad, vjerujem da ćemo biti pravi.

Nismo gledali na koga idemo

Kako pojasniti našu igru u završnici, posljednju minutu i pol do dvije? Je li to dekoncentracija ili...

- Bila je ogromna želja, nošena i publikom, te smo bili u situaciji koja je istina bila jako dobra za nas. Igrač više, dva igrača... Stvarno smo htjeli to zaključiti što prije, imali smo šanse, ali što je tu je. Crna Gora je u raspucavanju peteraca na kraju bila bolja. Jedan smo cilj ispunili, četvrtfinale, znamo jako dobro na čemu moramo raditi. Vidite to i vi, ali vidimo i znamo i mi sami. Ma, ja vjerujem da će to biti na pravoj razini kad će biti najpotrebnije.

Jeste li gledali tijekom turnira “kostur”, potencijalne suparnike, pa postoji li onda sada dodatno razočarenje?

- Nismo gledali u smislu da znamo na koga idemo s ovim ili onim rezultatom. Pa, nitko od nas nakon utakmice protiv Crne Gore nije znao na koga idemo dalje, nismo znali da je Mađarska dobila Italiju, da je Grčka treća u svojoj skupini. Međutim, nema ionako više slabog suparnika do kraja, ako hoćeš biti prvak Europe, moraš dobiti sve utakmice. Put je kao što sam rekao sada malo drukčiji, nešto teži za nas, ali aspiracije Hrvatske su uvijek najsjajnije odličje. Nitko ne može jamčiti ništa unaprijed, ni zlato ili bilo koju medalju, no mi ćemo dati sve od sebe ne bismo li to ostvarili. Još k tome i opet pred našom publikom, našim navijačima, sada u Zagrebu. Vjerujem da na kraju, budemo li pravi, to možemo i ostvariti. Sve je u našim rukama.

image
TONCI PLAZIBAT Cropix

Jesu li vas Crnogorci nečime iznenadili? Osobno nismo vidjeli nešto novo...

- Ma nisu ni oni nas, ni mi njih. Jednostavno, oni su možda bili malo mirniji kada se lomilo. Samo mirniji, rekao bih. Ne bih rekao da su neki šutevi bili brzopleti. Mi smo dobro gradili akcije, svi šutevi su bili u momentima kada su i trebali, ali nažalost nisu ušli. Svaka čast Crnogorcima i njihovoj obrani, čestitam im na pobjedi, na karakteru kada je bilo najteže, dok mi idemo dalje u smjeru u kojem smo i krenuli - zaključio je Jerko Marinić Kragić.

Od osamostaljenja Hrvatske, naša je vaterpolska reprezentacija zaključno s dubrovačkim susretom protiv Crne Gore odigrala 831 utakmicu. U njoj je pak postignut jubilarni, 8700. gol Barakuda. Bio je to naš prvi gol u raspucavanju peteraca, pogodak za tada 12:11. Strijelac i čast jubilarca pripada Jerku Mariniću Kragiću.

Ako vas pak zanimaju ukupne brojke, u 831 utakmici imamo 540 pobjeda, 58 remija i 233 poraza uz gol-razliku 8701:6740. (dba)

Linker
10. svibanj 2024 05:31