DAMIR KRAJAC Cropix
POLA HRVATSKE REPREZENTACIJE

Predstavljena zagrebačka mega-momčad: ‘U Zagrebu sam odrastao, neopisiva mi je radost što sam ponovo ovdje‘

Reprezentativaca je ovdje čak 7 (Bukić, Vrlić, Biljaka, Harkov, Lazić, Vukičević, Bašić)
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. rujan 2024. 20:22

Mega-momčad Mladosti je tijekom ljeta stvorena, okupljena, a sad je došlo vrijeme porinuća u bazen. Vrijeme je za početak opravdavanja nemalenog truda i ulaganja u sastavljanje momčadi koja je danas oformljena, složena. Sastava koji je u biti pola hrvatske reprezentacije, a to znači svjetsko prvaka i olimpijskih srebrnjaka.

Treba li podsjetiti, ovog ljeta kojem se lagano primičemo, uz Savu su došli/vraćeni - Luka Bukić, Ivan Marcelić, Josip Vrlić, Matias Biljaka i Konstantin Harkov (svi Jadran), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić i Mislav Vrlić (Trieste), te Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover).

Reprezentativaca je ovdje čak 7 (Bukić, Vrlić, Biljaka, Harkov, Lazić, Vukičević, Bašić). Načelno, nije baš zaboravljen niti potencijalni osmi, vratar Marcelić. Pa, kada na to sve pridodamo i još jednog bivšeg olimpijskog pobjednika, te svjetskog i europskog prvaka (Buljubašić), to je momčad koja nužno izaziva strahopoštovanje. Jednako kao što će se od nje tražiti i očekivati rezultati sukladni zvjezdanom statusu.

- Prije tri godine, na početku mandata mene kao predsjednika, spomenuli smo da nakon konsolidacije kluba, želimo u godinu 80. obljetnice kluba, dakle 2026. napasti euro-trofej. Ova momčad koja je sad sastavljena je na tom upravo putu građenja ponovo velikog sastava Mladosti, ovo je korak u tom smjeru - rekao je dr. Mladen Miškulin, predsjednik Mladosti na svečanom predstavljanju momčadi za sljedeću sezonu, a koja je održana u kultnom okupljalištu zagrebačke vaterpolske scene, “Žapcu” na bazenu uz Savu.

- Okupili smo jasno iznimno jaku momčad. Jasno, neće možda odmah i iz prve sve izgledati idealno jer je početak sezone, iako ćemo morati snažno “zapeti” već od ovog petka kada počinje iznimno jaki kvalifikacijski turnir za plasman u Ligu prvaka gdje će se četiri sastava, Vouliagmeni, BVSC, domaći Radnički i mi boriti za prvo mjesto jer samo ono vodi dalje, u Ligu prvaka - rekao je trener Damir Vincek.

Mladost u novoj sezoni i s novom momčadi, ima i novog kapetana, Antu Vukičevića.

image

Ante Vukičević

DAMIR KRAJAC Cropix

- Rođen sam i odrastao u ovom gradu, Mladost je moj matični klub, tako da mi je neopisiva radost što sam ponovo ovdje. Ujedno, zahvaljujem i Gradu Zagrebu koji je prepoznao vrijednost koju mi možemo dati. Mislim da je gradu Zagrebu i potrebna jaka momčad, velika Mladost – spomenuo je između inog kapetan Vukičević.

Mladostaši u srijedu putuju u Šumadiju, u Kragujevac u kojem u petak navečer kreću u lov na Ligu prvaka.

Linker
10. rujan 2024 20:23