DAMIR KRAJAC Cropix
FRANCUZI SU SENZACIJA SP-A

Barakude upozoravaju uoči polufinala: ‘Sve se vrti oko njega. Morat ćemo ga zaustaviti‘

Thomas Vernoux pokretač je cijele igre i energije Francuza
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. veljača 2024. 07:20

Naš Antoine. Iliti, Ante. Grički top, pouzdana Barakuda koja pokriva i lijevu i desnu stranu sada. Od 2017. je u Francuskoj i zna suparnika bolje od možda bilo koga, neovisno što nam je i kapetan Krapić u Noisy-le-Secu. No, Ante igra cijelo vrijeme u Marseilleu, to je ondje najmoćniji klub, sastav koji daje tri četvrtine francuske vrste.

- Momčad koja ima dosta igrača iz Marseillea, kako ste naveli. Mislim 7-8, a sve onda još s potpisom našeg trenera Kobešćaka. Znamo na čemu on inzistira, način igre, a onda i kako se za njih pripremiti. Što se samih igrača tiče, sve se vrti oko Thomasa Vernouxa koji je pokretač cijele njihove igre i energije. Najopasniji, svakako. Uz njega bi istaknuo iskusnog ljevaka Uga Crousillata, jedan od njihovih najbitnijih igrača. Ne bi zanemario vratara Huga Fontanija koji je imao odličan dan protiv Mađara, te centra Michaela Bodegasa - kaže Vukičević.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Prije pet tjedana u Gružu, na EP-u, baš ste vi zajedno s Žuvelom čuvali i zaustavili tog Thomasa Vernouxa.

- Jesmo, nas dvojica smo, Marko i ja tada obavili dobar posao, uspjeli ga blokirati, ali cijela je obrana bila dobro fokusirana.

Mogu li Francuzi "vezati" dvije jako dobre utakmice, dvije pobjede?

- Nadam se da ne i da neće to baš sada učiniti, ha, ha. Ovo je za njih povijesni uspjeh i meni je drago radi njih jer s njima sam tamo već sedam godina, gledao sam kako rastu. Vernoux je imao 16 kada sam došao. Drago mi je radi njih, iskorak velik koji nije slučajan jer puno ulažu, ali nadam se da ćemo ih mi uspjeti zaustaviti. S našim iskustvom i kvalitetom, naravno. Vidim po njima da su sada euforični što je razumljivo, silno je veselje im bilo nakon Mađarske, ali protiv nas će ići, kako se ono kaže, "na glavu". Morat ćemo ih malo primiriti na početku.

Ante, učinite to. Vi i ostalih 12 prijatelja. Svaka čast Francuskoj, divimo se vašim ulaganjima, lijepo napredujete, ali... sad bi bilo dosta.

"Priveli" smo i drugog čovjeka koji bi mogao motriti na Vernouxa, ali i igrača koji je puno više od toga. Branič, uplivava na centra, opasan šuter s desnog vanjskog. S 201 cm najviši u ovoj postavi Barakuda u Dohi. Kada se "škarama" izdigne iz vode, onako visok i dugačkih ruku, silno dugačkom polugom, te njegove lopte su razorne.

Međutim, možda će ipak primarni Markov zadatak u polufinalu s Francuzima biti obrambeni. On će baš, sa svojom visinom i težinom (97 kg) odlično parirati Vernouxu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Morat ćemo zaustaviti njega, ali i Crousillata. Mislim da ćemo na njima temeljiti našu igru u obrani, te "voditi", usmjeravati igru na druge njihove igrače. Uz onakvu našu igru kao protiv Srbije u drugom poluvremenu, mislim na obranu, ne bi trebali imati problema. Međutim, nimalo ih ne podcjenjujemo. Momčad koja izbaci svjetskog prvaka u četvrtfinalu zaslužuje svaku našu pažnju. A i u skupini su namučili svjetskog doprvaka, momčad Grčke. Oni su opasni. Jesu oni bez Marzoukija došli, ali neće utakmica biti nimalo lagana - naglasio je Žuvela.

Linker
28. travanj 2024 18:42