Zsolt Varga

 RONALD GORSIC Cropix
KONKURENCIJA U DOHI

Mađari na Svjetsko prvenstvo dolaze u punoj postavi, izbornik vodi 12 iskusnih i tri poletarca

Branitelji naslova potpuno su promijenjeni u odnosu na Europsko prvenstvo u Zagrebu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. siječanj 2024. 23:53

Branitelj naslova svjetskog prvaka, istinski moćna Mađarska koja se predstavila u Zagrebu na EP u sjajnom svjetlu budući da su došli bez čak 8-9 najboljih igrača, u Dohu dolaze u najjačoj postavi. Dosta je bilo šale. Dobro, nisu se oni šalili ni uz Savu, sve je to dio pomno odabrane i ispravne strategije izbornika Zsolta Varge. Čovjek je sa svojom reprezentacijom već osigurao OI u Parizu, pa se radije opredijelio početak godine podrediti obrani svjetskog zlata, dok je na kontinentalnu smotri poslao ludo nadarenu mladež. Ne bi malo stekli i iskustva. Međutim, neki od tih mladića su stekli i puno više. Povjerenje svojeg trenera, izbornika Varge koji je trojicu sada odlučio povesti i u Dohu, na Svjetsko prvenstvo. Tu se više ne radi o nekakvom kombiniranju, testiranju. Oni su sad službeno dio 15 najboljih mađarskih vaterpolista. Sve se polako svodi na našu prvu reakciju iz prosinca prošle godine kada je Zsolt Varga otkrio sastav za EP. Tada smo naveli kako će mladići "zagristi" iz sve snage na bazenu uz Savu jer svak‘ od njih se ipak pritajeno nada i glavnoj nagradi - mjestu na letu za Pariz.

U svakom slučaju, izbornik Zsolt Varga je odlučio u Katar povesti onog mladca s brojem 2 na kapici u Zagrebu, dečka na kojeg smo upozoravali, Davida Tatraija, kao i Petera Kovacsa i vratara Marka Banyaia.

Petnaest Mađara za Dohu su - vratari Soma Vogel (Ferencvaros) i Mark Banyai (Szolnok); te Daniel Angyal i Krisztian Manhercz (obojica iz Marseillea), Zoltan Pohl (Ferencvaros), Marton Vamos (Olympiacos), Adam Nagy (Ferencvaros), Gergo Zalanki (Pro Recco), Gergo Fekete, Toni Nemet, Denes Varga, Szilard Jansik (svi iz Ferencvarosa), Peter Kovacs (BVSC), Vince Vigvari (OSC) i David Tatrai (BVSC).

Zanimljivo da je doduše izostavljen ljevak Gergely Burian, makar opet kada imate u momčadi možda i najboljeg ljevaka na svijetu (Marton Vamos), postavlja se pitanje, treba li vam još jedan. Mađarska je u Dohi razvrstana u skupinu D s Italijom, Rumunjskom i Kazahstanom.

Linker
29. travanj 2024 22:43