Rino Burić

 Hvs/giorgio Scala/dbm
SP U VATERPOLU

Rino Burić: ‘Za dobiti Srbe treba vam čvrsta obrana, jaki blokovi i... Marko Bijač‘

‘Moramo još malo popraviti igru ako želimo ostvariti put k pobjedi‘, kaže Lončar
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. veljača 2024. 12:20

Hrvatska je s 22:4 pobijedila Kinu i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi. Barakude će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Srbijom, a nakon slavlja protiv Kineza i izborenih Olimpijskih igara, svoje je viđenje ponudio Rino Burić.

- Lagana utakmica, ali smo je mi ipak shvatili vrlo ozbiljno. Ušli smo sa 100% snage u nju i tako smo ispunili prvi cilj na ovom prvenstvu. Ali, nismo mi ipak došli ovdje kako bi samo izborili Pariz odnosno Olimpijske igre. Došli smo se boriti za medalju. Eto nam već u utorak najbitnije utakmice na turniru. Nove najbitnije. O Srbima sve znamo, odlična momčad, takav i sustav. Dvojica svjetskih igrača, Mandić i Jakšić. Trebat ćemo ih dobro izanalizirati. Za njih dobiti, u tako bitnim utakmicama presuđuje uvijek jako čvrsta obrana, agresivna, jaki blokovi i naravno, Marko Bijač!

Konstantin Harkov je službeno proglašen za igrača utakmice. Izbor World Aquaticsa s kojim bi se ovog puta i mi složili. Nego Kosta, jeste li osobno već biliu Parizu?

- Ne, nikad.

Onda vam je ovo pun pogodak. Olimpijske igre, pa još u Parizu u kojem niste bili dosad.

- Zato se veselim odlasku. Odnosno, izborili smo Igre kao momčad, sada je na svakom od nas igrača da izbori mjesto u momčadi. Prvi cilj je ostvaren, a sad se odmah prebacujemo na četvrtfinale sa Srbima. Naravno da će to biti vrlo teška utakmica, to je dimenzija više. Neće biti lako. Ni nama, ali ni njima.

Sviđa nam se što je konačna proradila hrvatska desna strana, odnosno konkretno Kostina ljevica. To je ono za čime vapimo, što tražimo, čekamo, a i potrebno nam je.

- Ja sam zadovoljan kada momčad pobijedi, sve ostalo je manje bitno. Nadam se da će doći i golovi i ubuduće. Dat ćemo mi sve od sebe za pobjedu, to je najvažnije.

Luka Lončar je nakon finalne utakmice Europskog prvenstva u Zagrebu rekao "jamčim životom plasman u Pariz". Nije trebalo baš životom jamčiti, ali ondje ste, mislimo u Parizu.

- Rekao sam onda to zato jer vjerujem u ovu momčad i našu kvalitetu, a to smo i pokazali. Bilo je samo pitanje dana kada ćemo to ostvariti. Čestitam svim igračima, stručnom stožeru na dobrom poslu koji je odrađen, ali posao nije završen. Ostala su još tri koraka. Prvi će biti jako težak, protiv Srbije, ali vjerujem da možemo proći dalje. Moramo još malo popraviti igru ako želimo ostvariti put k pobjedi. Ovo s Kinom je bio dobar trening, igrački i šuterski u nekim situacijama koje su rjeđe inače na utakmicama. Nekakva kontra ili polukontra, da se to izvježba, dobije neka sigurnost. S te strane dobro dođu utakmice poput ovih koje smo imali protiv Južne Afrike i Kine, ali se moramo pripremati da puno, puno težu utakmicu, sasvim drugi neki ‘svijet‘ u četvrtfinalu i svakoj daljnjoj utakmici.

Linker
01. svibanj 2024 02:15