DAMIR KRAJAC/CROPIX
VATERPOLO

Značajna pobjeda Jadrana, Marinić-Kragić apsolutni je junak utakmice

U 4. kolu A skupine, splitski su vaterpolisti svladali gosta iz Kragujevca
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. studeni 2021. 20:48

JADRAN - RADNIČKI 9-8 (2:1, 2:2, 0:1, 5:4)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Kun (Mađarska) i Dervieux (Francuska).

JADRAN: Podrug, Burić, Marinić-Kragić 5, Radan, Z. Butić 1, Pejković 1, Bukić, Harkov 1, Delić, Dobud 1, Šetka, Dužević, Anić (9 obrana). TRENER: Mile Smodlaka.

RADNIČKI: Dobožanov (14 obrana), Branković 1, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Radulović 1, Toholj, Miličić 1, Lukić, J. Vrlić 2, Todorovski. TRENER: Uroš Stevanović.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Radnički 11. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Todorovski (21). ŽUTI KARTON: trener Stevanović (16). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Branković (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 3-11 (27%), Radnički 5-8 (63%).


Jadran za 3, a Marinić-Kragić za 5! Pojašnjenje - jadranaši su osvojili 3 boda, a Jerko Marinić-Kragić je odigrao za ocjenu 5. Uostalom, toliko je i golova dao, pa kada pridodao tomu i pokoji asist, apsolutni je junak utakmice. Pobjeda Splićana je tim važnija što je ostvarena nad jednim od suparnika za plasman na završni turnir, odnosno za ulazak u krug četiri najbolja sastava u skupini. Dodatna je vrijednost ovog trijumfa Splićana i što je ostvaren u nekompletnom sastavu jer u momčadi nije bilo, kao ni prošlog tjedna na turniru Premier lige, braniča Marina Čagalja koji je bolestan.

Mogli su možda Splićani, da ne velimo i trebali, i puno ranije odnosno prije zadnje četvrtine osigurati pobjedu, samo da je bilo više koncentracije pri završnici akcije s brojčanom prednošću u bazenu. Naime, ni konačni omjer tih brojki, realizacije igrača više, ne djeluje impresivno (4-11), ali još slabije je to izgledalo nakon treće četvrtine (1-7). Možda je tomu djelomice i razlog umora nakon prošlotjednog turnira. Makar, načelno i nakon pobjede, te osvojena tri boda, jadranaši za ovu izvedbu primarno zaslužuju čestitke.

- Čestitao bih svojim igračima jer znam da su dali sve što imaju u svaki djelić ove utakmice. Posebno sam zadovoljan što smo konačno igrali dobro u obrani. Na kraju je završilo sa samo golom razlike, ali pred kraj smo poveli s tri pogotka, a onda smo prestali igrati. Mislim da smo malčice kalkulirali s vremenom i rezultatom, čuvali prednost, ali mislim da smo zaslužili ovu pobjedu - po završetku utakmice će trener Jadrana, Mile Smodlaka.

Utakmica je i doslovno presuđena u posljednjih 8 minuta. Uostalom, 4:4 je bio rezultat nakon treće dionice, a 5:5 još do samo pet i pol minuta do kraja. Tada je prvo Marinić-Kragić sa 6 metara pogodio lijeve rašlje, zatim je s igračem više, s vanjske pozicije pogodio i Zvonimir Butić. To je bila prva prednost s više od gola razlike (7:5). Nakon što je Josip Vrlić za goste smanjio na 7:6, slijedila su nova dva "uboda" Jadrana. Opet Marinić-Kragić, i to sjajnom parabolom sa 6 metara, te Dobud na dodavanje, već pogađate, Marinića-Kragića. Tri minute do kraja, tri gola plusa, 9:6 za Jadran, to više Radnički nije mogao stići. Mogli su tek ublažiti poraz, što su i učinili.

- Ovo je bila vrlo važna utakmica za oba sastava i zato važna pobjeda Jadrana. Mi smo opet poraženi, nakon četiri utakmice ne znamo za pobjedu, tako da se nadam da ćemo tomu stati na kraj u sljedećem kolu kada nam u goste dolazi Dinamo iz Tbilisija - nakon utakmice će trener poraženih, Uroš Stevanović.

Linker
24. travanj 2024 21:21