Screenshot: Youtube
PONOR U BEZDAN

Velika tuga u Rusiji: Svjetska rekorderka u ronjenju na dah nestala u plavetnilu!

Natalija Molčanova (53), koja se smatra najboljom roniteljicom na dah svih vremena, nestala je prije tri dana u španjolskim vodama u kojima je rekreativno ronila u blizini otoka Formentera kraj Ibize.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. kolovoz 2015. 17:08

Na sebi je u trenutku nestanka imala 1.5 milimetra debelo ronilačno odijelo ljubičaste boje koje je dizajnirano specijalno za ronioce koji idu na velike dubine na dah.

Svjetski mediji pišu kako Molčanova nije izronila nakon zarona na dubinu od nekih 30 do 40 metara. Iako je prvotno bila u skupini drugih ronioca, Ruskinja se izdvojila i nagađa se da je bila uhvaćena u jaku podvodnu struju.

Španjolska obalna straža pokrenula je u nedjelju opsežnu potragu za Molčanovom u kojoj su sudjelovali brodovi, helikopter i nekoliko ronioca, koji su se spuštali i do 100 metara dubine, ali zasad njezino tijelo nije pronađeno.

Molčanova je inače majka dvoje djece i najtrofejnija je roniteljica u povijesti ronjenja na dah. Tijekom karijere je obarala svjetski rekord 41 put, a uz svoje ime ima i 23 titule svjetske prvakinje. Prije dvije godine Molčanova je u vodama grčke Kalamate postala jedina žena u povijesti ronjenja na dah koja je probila magičnu granicu od 100 metara.

Nakon što dvodnevna potraga nije dala rezultata i njezin sin Aleksej Molčanov rekao je kako ne očekuje da će mu majku "pronaći živu".

Linker
23. rujan 2024 11:16