REUTERS
LA VUELTA

VODEĆI U UKUPNOM PORETKU IZBJEGAO JE PAD I GUBITAK UVJERLJIVOG VODSTVA ISPRED DOMAĆE UZDANICE NAKON ČEGA JE PORUČIO 'Imao sam sreće'

Pobjednik 14. etape je prvak Irske Sam Bennett koji je u završnici imao daleko najbolje noge i uvjerljivo pobijedio ispred prvaka Argentine Maksa Richezea.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 08. rujan 2019. 13:09

Sve do kilometar prije cilja u Oviedu bio je to, kako se zna reći, običan dan u uredu, skupina od pet bjegunaca je ulovljena 6 km prije cilja i tu su krenule borbe za poziciju.

Iako su svi vodeći u ukupnom poretku bili ili su trebali biti dobro zaštićeni nezgoda se uvijek može dogoditi, pa se tako i dogodila kilometar prije cilja kada je dobar dio vozača iz pelotona pao. Najteže je prošao i zapravo stradao Slovenac Luka Mezgec koji je figurirao kao jedan od favorita za etapu, no nakon pada je morao odustati od španjolske Vuelte.

Vodeći u ukupnom poretku Primož Roglič izbjegao je pad i kratko komentirao:

- Imao sam sreće.

Drugi Slovenac Tadej Pogačar završio je na tlu, ali nije bilo vidljivih tragova bilo kakve ozljede, dobro se osjeća i kaže da je spreman nastaviti borbu u 15. etapi koja se smatra jednom od najtežih.

Inače, pobjednik 14. etape je prvak Irske Sam Bennett koji je u završnici imao daleko najbolje noge i uvjerljivo pobijedio ispred prvaka Argentine Maksa Richezea. Bila je to 42. pobjeda Irca u karijeri i druga na ovogodišnjoj Vuelti, ali se suzdržao od proslave dok nije prošao ciljem.

- Nisam bio siguran jesmo li uhvatili bjegunce, pa tako nisam bio ni siguran jesam li prvi prošao kroz cilj. Ono što sam zacrtao sam ostvario i sada mogu mirno dalje prema Madridu.

Inače, ništa se nije promijenilo ni u ukupnom poretku, Roglič ima uvjerljivu prednost nad španjoskim veteranom Valverdeom, dok je na trećem mjestu Pogačar.

14. ETAPA: 1. Bennett (Irs/Bora), 2. Richeze (Arg/QuickStep) , 3. Van der Sande (Bel/Lotto Soudal) u vremenu pobjednika
UKUPNO: 1. Roglič (Slo/Jumbo), 2. Valverde (Špa/Movistar) +2:25, 3. Pogačar (Slo/Emirates) +3:01, 4. Lopez (Kol/Astana) +3:18, 5. Quintana (Kol/Movistar) +5:21...

Linker
08. svibanj 2024 21:16