Adam Peaty

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
U PRIJENOSU UŽIVO

Jedan od najvećih otvorio dušu, o ovom intervjuu bruji Otok: ‘Ne, ta medalja neće riješiti moje probleme‘

Trostruki olimpijski pobjednik opet je progovorio o problemima koji ga već dugo muče
Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2023. 16:29

Jedan od najboljih plivača današnjice, Britanac Adam Peaty još je jednom iskreno progovorio o problemima koji ga muče. Vezani su uz depresiju i opću nestabilnost s kojom se nosi već neko vrijeme. Kako je kazao u gostovanju na BBC Radiju, niti nove olimpijske medalje, ako ih bude, neće riješiti njegove probleme.

Ovaj se 28-godišnji trofejni sportaš povukao s britanskog plivačkog prvenstva koje se održalo proteklog mjeseca. Kako je naveo u obrazloženju, nije se bio u stanju natjecati zbog mentalnih problema i "spirale autodestruktivnosti" u kojoj se nalazi.

Imao je Peaty još i ranije problema s depresijom i alkoholizmom, koji su mu, kako je priznao, pogoršali prošlu godinu u kojoj je bio i ozlijeđen te prošao rastavu s majkom svog sina. Priznao je na radiju da se nada odlasku na Olimpijske igre u Pariz, gdje će napadati treće uzastopno zlato na 100 metara prsnim stilom.

- Zlatna medalja je nešto najhladnije što možete nositi na sebi - rekao je Peaty u jutarnjem showu BBC Breakfast.

- Najhladnija je zato što mislite da vam može riješiti sve probleme, a ne može - dodao je.

Jedan od najboljih britanskih plivača svih vremena je u vrhu još od 2015. godine, kada je srušio prvi u nizu svojih svjetskih rekorda prsnim načinom. Osam puta bio je svjetski prvak, a tri puta olimpijski pobjednik.

Linker
22. travanj 2024 22:12