Penny Oleksiak

 FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp
PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

Operirana najuspješnija kanadska olimpijka: ‘Proces oporavka će biti najduži i najteži s kojim sam se suočila‘

Najuspješnija kanadska olimpijka Penny Oleksiak (22) podvrgnuta je operaciji koljena zbog problema s hrskavicom i puknuća meniskusa
Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2022. 07:51

Mlada kanadska plivačica koja je osvojila sedam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i Tokiju, operirana je u Women‘s College Hospital u Torontu i sada je očekuje dugotrajan oporavak.

"Proces oporavka vjerojatno će biti najduži i najteži s kojim sam se do sada morala suočiti. Međutim, ovo vrijeme ću iskoristiti kako bi se potpuno oporavila i ojačala," objavila je Oleksiak na Instagramu.

Oleksiak je sa sedam medalja najuspješnija kanadska olimpijka svih vremena nadmašivši Cindy Klassen (brzoklizačica) i Claru Hughes (brzoklizačica/cestovna biciklistica) koje su u svojim olimpijskim karijerama osvojile po šest medalja.

Mlada plivačica je u svom olimpijskom debiju u Rio de Janeiru sa 16 godina postala prva Kanađanka koja je osvojila četiri medalje na jednim ljetnim Igrama, uključujući zlato na 100 metara slobodnim stilom. U Tokiju je osvojla još tri medalje.

Oleksiak se planirala popeti na planinu Kilimanjaro u Tanzaniji kako prikupila novac za borbu protiv gladi u svijetu, no njezin plan su pokvarile ozljeda i operacija.

Linker
26. travanj 2024 12:00