Mary-Sophie Harvey

 ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia
MUČNA ISPOVIJEST

Plivačica šokirala javnost: ‘Bila sam drogirana na Svjetskom prvenstvu! Imam ožiljke, nosili su me...‘

‘Kao da moje tijelo nakon te večeri više nije bilo moje. Bila sam potpuno izgubljena...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2022. 14:31

Ako je istinito, a nema razloga vjerovati u suprotno, ono što iznosi mlada kanadska plivačica Mary-Sophie Harvey moglo bi ozbiljno uzdrmati svijet vodenih sportova. Kako veli 21-godišnja Harvey, na Svjetskom prvenstvu koje je sve do protekle nedjelje trajalo u Budimpešti, bila je - drogirana!?

Na svom je Instagram-profilu s javnosti odlučila podijeliti svoju priču. Čudni događaji, kako veli, počeli su se zbivati posljednje večeri natjecanja. Odnosno, pred posljednje jutro.

- U to vrijeme nisam znala što se događa i što sam unijela u sebe. Sjećam se da sam se sljedećeg jutra probudila potpuno izgubljena, s našim tim-menadžerom i liječnikom pored mog kreveta. Sjećam se da sam slavila svoj nastup u natjecanju dok sam još bila pri pameti, kao i da sam bila svjesna svog sljedećeg cilja, a to su Igre Commonwealtha. A onda, odjednom, više se ne sjećam ničega. Imam rupu u pamćenju od četiri do šest sati u kojima se ne mogu sjetiti niti jedne stvari. Čula sam pojedinosti od ljudi i počela sam trpjeti osude. Jedino što mogu reći je da se nikada nisam osjećala posramljenije - napisala je Harvey.

U sljedećem okviru na Instagramu nastavila je svoju priču:

- Sljedećeg dana vraćala sam se kući i imala večeru sa svojom obitelji. Sjećam se da mi je maka rekla: Činiš se drugačijom. Nije znala puno, ali i ja sam se tako osjećala. Kao da moje tijelo zapravo nije bilo moje, a i dalje se tako osjećam. Vratila sam se doma i našla nekoliko ožiljaka na tijelu. Neki moji prijatelji kasnije su mi rekli da su me morali nositi dok sam bila u nesvijesti. Nisam se osjećala ništa bolje...

Pokazala je Harvey slike nekih ožiljaka, a onda nastavila:

- Pozvala sam dobru prijateljicu, znajući da je njena majka liječnica. Završila sam u bolnici, gdje su me pregledali liječnici i psiholozi. Testirali su me i tretirali na najbolji način. Kazali su mi da se to događa češće nego što mislimo i rekli mi da sam na neki način dobro i prošla, samo s iščašenjem rebra i blagim potresom mozga. To mi nije pomoglo odagnati neke strahove - dodaje Harvey.

image

Mary-Sophie Harvey

ATTILA KISBENEDEK Afp

U svom podužem obraćanju javnosti, kanadska plivačica ima i poruku za one koji se nađu u sličnom problemu:

- Svi koji ovo čitate, budite pažljivi. Mislila sam da sam sigurna, da mi se to nikada neće dogoditi, napose dok sam okružena s prijateljima, ali dogodilo se... Voljela bih da me netko educirao o svemu prije te večeri. Još se uvijek bojim nepoznanica iz te noći, pokušavam pronaći sretnu sebe, kakva sam bila prije toga. Još me uvijek sram na neki način, ali neću dopustiti da me to definira. Hvala svima koji su mi pomogli - rekla je.

Mary-Sophie Harvey osvojila je brončanu medalju kao dio kanadske štafete 4x200.

Linker
19. travanj 2024 02:29