Lana Pudar

 ANTONIO BALIC/CROPIX Cropix
ČUDESNA 16-GODIŠNJAKINJA

Tisuće dočekale plivačku senzaciju Lanu Pudar, Mostar joj darovao stan: ‘Ovdje je svako čudo normalno!‘

‘Još nisam svjesna šta sam uradila, ali znam da mogu napraviti još više u nastavku karijere‘.
Piše: HinaObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 22:24

Tisuće Mostaraca dočekalo je u subotu navečer europsku plivačku prvakinju u disciplini 200 metara leptir Lanu Pudar, a tom prigodom grad joj je darovao stan za najveći uspjeh karijere.

Doček je organiziran ispod Staroga mosta, gdje je 16-godišnja plivačica izrazila zahvalu za potporu sugrađanima. Najavila je da će nastaviti uporno trenirati i boriti za za sjajna odličja.

"Još nisam svjesna šta sam uradila, ali znam da mogu napraviti još više u nastavku karijere”, rekla je.

Lana Pudar je na Europskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatno odličje u utrci leptir na 200 metara te broncu na 100 metara u istoj discplini.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić uručio je Lani Pudar plaketu te ključeve od stana koje joj je grad darovao. Rekao je kako grad na Neretvi ima brojne uspješne i vrijedne sportaše koje čine čuda.

“U Mostaru ovo čudo poput mnogih drugih čuda - Bojana Bogdanovića, braće Karačić, lani Veleža, ove godine Zrinjskoga, izgleda normalno”, rekao je Kordić.

Kordić je najavio skori početak radova na Olimpijskom bazen čiji je gradnja inspirirana upravo sjajnim uspjesima mlade Mostarke koja je do sada na raznim natjecanjima skupila 150 odličja.

Linker
20. kolovoz 2022 22:25