Ante Čizmić/CROPIX
RAZOČARANJE

Vuković: Bolji smo od ovoga!; Horvat: Nismo mogli protiv Stanića i publike!

Piše: ArhivaObjavljeno: 28. siječanj 2012. 10:47

Veliki šok doživjeli su naši igrači porazom u polufinalu. Snuždeno su se sakupili na terenu nakon proglašenja najboljih i skupno krenuli u tunel na “sudar” s novinarima. Izgledalo je jako tužno, neki su bili gotovo na rubu suza, jedan za drugim projurili su pognutih glava, Čupić je bio prvi koji nije želio progovoriti niti riječ, Bičanić također, Losert? Projurio je Domagoj Duvnjak spuštene glave, doslovno je zaplakao. Kao da je na prvu želio izaći iz zone mikrofona, nešto je promrmljao, činilo se da će suza krenuti. Ipak, vratio se niti minutu nakon toga uz ispriku. Svaka čast, smogao je snage i obavio ostatak “dužnosti”:

- Ispričavam se što sam prošao pored vas, razočaran sam, loše smo igrali obranu. Iako nismo primili puno golova, kod 11-9 onaj moj glupi šut bio je koma. Nije bila pasiva, promašio sam, tu su se oni vratili. Teško je igrati pred ovoliko ljudi. Španjolska? Ne znam, teško mi je sad i razmišljati.

Drago Vuković bio je među onima koji su iz prve pristali rasteretiti dušu. Bio je objektivan i samokritičan:

- Nismo odigrali na nivou kakav smo trebali, bolja smo momčad od ovoga što smo pokazali na ovoj utakmici. Trebali smo se odvojiti i napraviti veću razliku u prvom dijelu, no nismo uspjeli. Početkom drugog dijela smo pali i nismo se više mogli izvaditi. Probat ćemo dići glave i osvojiti tu broncu. Pokušat ćemo se osvetiti Španjolcima za onaj poraz u drugom krugu.

Ukupno gledajući, igrali smo katastrofalno obranu, oni su zasluženo pobijedili. Nismo igrali kako Bog zapovijeda, nismo bili pravi.

- Lošom igrom u drugom dijelu nismo mogli protiv Stanića i te njihove publike. Žao mi je, nitko od nas nije odigrao kako je bilo cijeli turnir. Moramo se pripremiti za to treće mjesto, vjerujem da možemo uzeti broncu - sjetno je najavio Zlatko Horvat. Kapetan Igor Vori navikao je biti miran i staložen i u najgorim mogućim situacijama. Uspijevao se čak i kiselo nasmiješiti.

- Što je tu je, tu sad nema pomoći, izgubili smo. Sve nam je u prvom poluvremenu bilo ponuđeno, a nismo to uspjeli uzeti. Imali smo priliku dokrajčiti ih, a kad je u drugom dijelu Stanić počeo braniti, oni su dobili krila. Nismo igrali našu igru. U drugom poluvremenu više nismo mogli kontrolirati igru. Publika je presudila, nosili su našeg suparnika koji je igrao objektivno iznad svojih mogućnosti. Atmosfera je bila moćna, mi sad taj poraz moramo što prije zaboraviti i ako je moguće dići se i osvojiti tu broncu. Medalja je vrijedna, jako vrijedna, pa makar i bronca. Da mi je netko prije prvenstva ponudio polufinale, odmah bi pristao. Probat ćemo nekako ovu ružnu epizodu izbaciti iz glave.

Alilović je teško procijedio samo par riječi:

- Dobro smo igrali, a u drugom dijelu kao da smo nestali s terena. Greške su nam odnijele pobjedu.

Ivano Balić je rezonski pojasnio što se dogodilo. I on je dobro podnio poraz, uspijevao je u prolazu bez jada čestitati suparnicima na izborenoj pobjedi:

- Izgubili smo utakmicu u drugom poluvremenu u obrani, nismo igrali u leđa. Stanić je kasnije obranio valjda sve šuteve...Nije me smetala publika, gušt je tako igrati kad te vrijeđa 20 tisuća ljudi. I meni osobno su vikali, što ima veze, to je normalno, sve je u redu. Sada nam slijedi Španjolska, treba ohladiti glave, to je prva stvar. Već smo s njima igrali, vidjeli smo gdje smo griješili, već smo analizirali tu utakmicu i treba biti malo pametniji. Puno pametniji nego protiv Srbije. Finale? Ako Srbi budu igrali ovako, Danska nema šanse, nikakve. Nadam se da ćemo mi igrati bolje nego danas i pobijediti i uzeti broncu.

Linker
29. rujan 2024 13:28