Vedran Pavlek

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
PAVLEKOV REZ

Skijaški savez objavio sastave za sljedeću sezonu, jedan skijaš izbačen iz reprezentacije

"Matej nije ostvario ciljeve. Sjajan je dečko, ali tvrdoglav u krivom smjeru", rekao je nedavno Pavlek
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 20:08

Hrvatski skijaški savez objavio je sastave reprezentacija za sljedeću sezonu, 2023./24. U A reprezentaciji, kao što se i očekivalo, više nema 30-godišnjeg Mateja Vidovića koji je prošle sezone vraćen u elitnu grupu, ali je odradio zimu za zaborav i potpuno ispao iz slalomske forme.

Vidović u protekloj sezoni nije osvojio nijedan bod; sedam puta se nije kvalificirao za drugu vožnju, dok je dvaput izletio. U nedavnom intervjuu za SN, direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek ocijenio je da je napravio "ne jedan, nego dva koraka unatrag".

- Matej nije ostvario ciljeve. Nažalost. On je sjajan dečko, ali tvrdoglav u krivom smjeru. Radi samo slalom, a nije htio niti kad je bio možda trenutak testirati skije. Troši silnu, silnu energiju, i on i tata i pomoćna trenerica Matilda Šola, a nažalost ide korak ili čak i dva unatrag. Nekad mi ga je žao gledati koliko se muči, a nema u svemu tome rezultata - rekao je tada Pavlek.

Muška će A reprezentacija sljedeće sezone biti u sastavu Filip Zubčić, Istok Rodeš i Samuel Kolega, dok će boje ženske A reprezentacije braniti Leona Popović i Zrinka Ljutić.

U B reprezentaciji je Tvrtko Ljutić, a u C reprezentaciji Ziggy Vrdoljak i Hrvoje Ljutić. Kao pridruženi članovi svoje će mjesto pod suncem tražiti Leon Nikić, William Petanjko, Roko Begović, Otto Orešić i Dora Ljutić, dok malu kadetsku ekipu čine Zoe Dragičević i Pia Vučinić.

Linker
21. travanj 2024 10:36