Tottenham Hotspur's Dutch player Rafael van der Vaart (3rd R) celebrates with team-mates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Aston Villa and Tottenham Hotspur at Villa Park in Birmingham, West Midlands, England on December 26, 2010. AFP PHOTO/IAN KINGTONFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP
PREMIERSHIP

Spursi bez Van der Vaarta dočekuju odmorni Newcastle, Villa će biti lagan zalogaj za City

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2010. 22:07

Manchester City - Aston Villa

U prošlom domaćinstvu Manchester City je pobjedom nad Evertonom mogao zasjesti na vrh Premiershipa i tamo dočekati Božić prvi put nakon daleke 1929. godine, ali njegovi igrači pali su na tom ispitu i Everton je pobijedio i još jednom dokazao svu nepredvidljivost Premiershipa. Aston Villa bi ipak trebala biti bar nijansu lakši zadatak za City, psihološki pritisak bit će manji, a posljednje tri sezone Villa je kao gost svaki put u Manchesteru morala potpisati predaju. U osam ovosezonskih gostovanja Villa je inkasirala 18 lopti u mreži i šest puta izgubila, a uz već standardne probleme s izostancima, čeka je još jedno vrlo teško gostovanje.

Stoke - Fulham

Zašto Fulham? Možda su razlozi ponešto subjektivni, ali i klađenje je subjektivni 'sport’ koji vrlo često rezultatima pokazuje kako treba proći različite putove za dolazak do dobitka. Fulham je kralj neodlučenih rezultata i teško postiže pogotke. U osam gostovanja nema pobjedu, ali ima pet remija, što dokazuje da zna igrati na gostovanjima. Stoke je momčad koja se lakše brani, nego napada i premda na svom terenu nastoji raditi pritisak na suparnika, često joj to ne donese uspjeh. Tako bi moglo biti i ovoga puta, gosti će biti strpljivi i nastojati se obraniti, a onda zaprijetiti iz kontri ili prekida. Uspiju li povesti, bili bi blizu da sruše statistiku i u devetom pokušaju zabilježe pobjedu izvan Londona, a u posljednja tri posjeta Stokeu bilježe sva tri rezultata.

Sunderland - Blackpool

Sunderland igra dobro, jedini uz Manchester United nema poraz na svom stadionu i sigurno dvoboj s Blackpoolom doživljava kao priliku za dodatni iskorak prema visokim kotama. Domaćini će u skladu s tim biti i poduzetni, nastojati stisnuti goste i zabiti pokoji pogodak. A kada daju gol, obično i pobjeđuju; u pet trijumfa na svom stadionu nisu primili ni gol, a četiri puta su slavili s minimalnih 1:0. Blackpool se voli nadigravati, pritom i prima dosta golova, ali ih i postiže. Mogla bi ovo biti zanimljiva utakmica s pogocima na obje strane.

Tottenham - Newcastle

Tottenhamu ova utakmica dosta znači, jer pobjedom potvrđuje visoki plasman, a upravo ovo radzoblje prenatrpanog kalendara zna u engleskim ligama biti ključno. Tko se iskaže u blagdanskim danima, stekne dobre pozicije za nastavak sezone i igrači Tottenhama neće se štedjeti. Nekoliko odgoda i kraj natjecanja u skupini Lige prvaka ostavili su im vremena za odmor i premda je i Newcastle svjež, kvaliteta je na strani domaćina. S obzirom na stil igre obje momčadi i na White Hart Laneu je za očekivati dosta pogodaka, neće se kalkulirati, a Tottenhamu će izostati Van der Vaart.

Linker
17. svibanj 2024 05:12