ŽELI POSAO NA OTOKU

Štimac otkrio: 'Bio sam sretan što sam vodio momčad koja je Srbiju natjerala na patnju'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. prosinac 2013. 21:56

Igor Štimac ovih je dana gost svog bivšeg kluba Derby Countyja, koji ga je pozvao na domaće utakmice s Middlesbroughom i Blackpoolom. Za engleske medije bivši izbornik je kazao:

- Gledam utakmice, uživam s obitelji i razmatram ponude dok razmišljam koji mi je sljedeći korak. Neću dugo odmarati, to je sigurno, no ne znam gdje ću. Tko ne bi volio biti menadžer u Engleskoj? Važno je pitanje tko to može napraviti? Volio bih se okušati u Engleskoj, a u međuvremenu moram nastaviti raditi i pričekati da dođe ponuda. Doći će vrijeme za mene u Derbyju, ne treba žuriti.

Englezi su ga pitali o otkazu u reprezentaciji Hrvatske i Štimac nije bio jako pogođen:

- Bilo je razočaravajuće, ali ne previše, da budem iskren. Doveden sam na poziciju izbornika da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacijsku skupinu. Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišoj razini u momčadima iz Lige prvaka, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri. Bio sam vrlo sretan što sam vodio momčad koja je Srbiju natjerala na patnju. Na kraju smo uspjeli proći i sada je tu novi momak, moj prijatelj Niko Kovač. Mislim da je izbornički posao za starije ljude, a ja se još ne osjećam tako. Treba mi posao na dnevnoj bazi - zaključio je Štimac.

Linker
21. svibanj 2024 04:42