EUROPA LIGA

STOKE CITY - DINAMO Englezima treba bod za prolaz, no Ukrajinci su u fatanstičnoj formi...

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. prosinac 2011. 11:43

Srećom po Stoke, u subotu im je u goste došao Blackburn pa su tako uspjeli prekinuti niz loših rezultata. No, dok su u prvenstvu malo kašljucali u Europi su posao odrađivali uglavnom bez greške. To im je omogućilo da već danas s bodom osiguraju prolazak dalje, što bi puno značilo - kako s rezultatskog aspekta, tako i s onoga da bi posljednje kolo mogli odmarati najbolje igrače i čuvati ih za Premiership. Osim toga, posljednje kolo putuju u Tursku na noge Bešiktašu gdje nikome nije lako.

- Strpljivi moraju biti i igrači i navijači. Mi u utakmicu krećemo s bodom koji nam je dovoljan i ne trebamo gubiti glavu u lovu na rezultat. Dinamo je u drugačijoj situaciji. Oni moraju ići na pobjedu - rekao je trener domaćih Tony Pulis.

Stoke ima ozbiljnih problema samo s jednim igračem, ozlijeđenim Wilikinsonom koji sigurno neće nastupiti. Umjesto njega bi u momčad trebao uskočiti Shotton. Begović će na vratima zamijeniti Sorensena, dok je branič Upson još jedan siguran starter. Podsjetimo, Woodgate nije prijavljen za ovo natjecanje.

- Bit će nekoliko promjena u sastavu, no i dalje ćemo biti vrlo snažni. Siguran sam da momčad koja će istrčati na teren neće izgubiti utakmicu - zaključio je Pulis.

No pred domaćinima je dosta težak izazov što se odmah da naslutiti iz forme gostiju iz domaćeg prvenstva gdje jednostavno briljiraju. Pored toga veliko je i iskustvo Dynama u Europskim natjecanjima sa preko 300 odigranih utakmica. No jedna je zanimljiva činjenica kog toga kojom se nemogu pohvaliti. Na zadnjih 10 gostovanja kod Engleza uspjeli su uzeti samo jedan bod i to prije gotovo 12 godina.

- Ovo je velika, vrlo važna utakmica za nas. Stoke ima specifičan stil igre i fizički su vrlo jaka momčad. Naš cilj je svakako pobijediti no to neće biti nimalo lako - izjavio je trener Yuri Semin.

Gosti imaju vrlo jaku momčad sa nekoliko snažnih imena poput Andriya Shevchenka koji je u prijašnjem dijelu karijere igrao za Chelsea i vrlo dobro poznaje nogomet na otoku. Kao i za dosta drugih momčadi Europske Lige i za Dynamo ovo 5. kolo može biti odlučujuće. Jedino pobjeda im daje donekle nadu u prolaz dalje, a uz to morat će im se poklopiti i neki drugi rezultati.

Napadač Milevskiy još nije skroz spreman nakon ozljede, a standardni veznjak Garmash je ostao u Kievu zbog suspenzije.

Linker
22. rujan 2024 02:29