Šuker: Capello je rođeni pobjednik

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2008. 13:20

The Telegraph je uoči kvalifikacijske utakmice za SP2010. godine izmeđuHrvatske i Engleske objavio razgovor s ponajboljim hrvatskim nogometašem svih vremena.

- Capello je točno ono što engleska reprezentacija treba u ovomtrenutku. Talijanski trener je rođeni pobjednik i mislim da može naigrače prenijeti to što nosi u sebi - počeo je priču o aktualnomengleskom trenutku Davor Šuker i nastavio:

- Imam mnogo prijatelja u Engleskoj i govore mi slične stvari. Kažukako im se ne sviđa imidž reprezentacije. Sve to Capello možepromijeniti i vjerojatno nema boljeg čovjeka na svijetu koji to znaučiniti, no igrači ga moraju pratiti. U svakoj sitnici.

Nositelj Zlatne kopačke na Svjetskom prvenstvu 1998. godine je rekao i sljedeće: - Komplicirano je biti dio engleske reprezentacije jer se od njihuvijek očekuje pobjeda. Nije lako igračima, niti izborniku. A jakoteška utakmica ih čeka već u srijedu u Maksimiru - kaže Šuker idodaje:

- Hrvatski nogometaši su poznati po tome što izgaraju u ovakvimutakmicama. Reprezentacija je svetinja. Tako je bilo kada sam ja igrao,a taj ponos i žar traje i dalje. Izbornik Bilić je to prenio nasadašnje momke. Hrvatska trenutno ima dosta ozlijeđenih , ali tko godigra daje 120 posto - završio je bivši hrvatskigolgeter.

Linker
17. svibanj 2024 10:39