Matteo Berrettini

 SEBASTIEN BOZON Afp
ATP TOUR

Berrettini dominantnom pobjedom osvojio naslov nakon skoro dvije godine, Hurkacz slavi u Portugalu

Za 27-godišnjeg Hurkacza ovo je osmi osvojeni ATP turnir u karijeri, ali prvi na zemljanoj podlozi
Piše: HINAObjavljeno: 07. travanj 2024. 18:35

Talijan Matteo Berrettini pobjednik je ATP turnira tenisača u Marakešu, on je u finalu svladao Španjolca Roberta Carballesa sa 7-5, 6-2.

Za 27-godišnjeg Berrettinija, trenutačno 135. igrača svijeta, ovo je osmi ATP naslov u karijeri, ali prvi nakon gotovo dvije godine i slavlja u londonskom Queens Clubu u lipnju 2022.

Prije tri godine Berrettini je bio i finalist Wimbledona te šesti igrač svijeta, ali u posljednje je vrijeme imao velikih problema s ozljedama.

S druge strane, 31-godišnji Carballes nije uspio obraniti naslov kojega je osvojio prošle godine u Marakešu, a to mu je jedan od samo dva naslova u karijeri.

Poljak Hubert Hurkacz pobjednik je ATP turnira tenisača u Estorilu, on je u finalu svladao Španjolca Pedra Martineza sa 6-3, 6-4.

Za 27-godišnjeg Hurkacza ovo je osmi osvojeni ATP turnir u karijeri, ali prvi na zemljanoj podlozi, dok je 26-godišnjem Martinezu ovo bio treći nastup u finalu na ATP Touru, a sva tri je igrao upravo na zemlji. Osvojio je Santiago 2022., dok je izgubio u finalu Kitzbühela 2021.

Linker
21. travanj 2024 23:24