Rafael Nadal

 GLYN KIRK/Afp
NEVJEROJATAN REKORD

Nadal ovo ne pamti: Zadnji put kad mu se to dogodilo Hajduk je bio prvak, Messi balavac, a YouTube ‘mala beba‘

Popis tenisača koji su tada bili u Top 10 najbolje dočarava koliko je vremena prošlo
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. ožujak 2023. 13:15

Kad ATP nakon završetka Mastersa u Indian Wellsu 19. ožujka objavi novu ljestvicu, službeno će završiti jedna od najimpresivnijih serija u povijesti Toura. Ulaskom Taylora Fritza u polufinale Acapulca, postalo je jasno da će Rafael Nadal ispasti iz top 10 društva, i to prvi put nakon gotovo 18 godina.

Posljednja ljestvica na kojoj Španjolac nije bio među deset najboljih tenisača svijeta izašla je 18. travnja 2005., a njezin redoslijed najbolje dočarava koliko je vremena prošlo. Prvi je bio Roger Federer, iza kojega su se smjestili Hewitt, Safin, Roddick, Coria, Henman, Moya, Gaudio, Nalbandian i Agassi.

Nadal je s 912 uzastopnih tjedana uvjerljivi rekorder po stažu u top 10 i veliko je pitanje hoće li njegov doseg ikad biti srušen. Slijede ga Jimmy Connors (788), Roger Federer (734), Ivan Lendl (619), Pete Sampras (565) i Novak Đoković (555).

Na društvenim mrežama slikovito se komentira prijelomni trenutak na ljestvici. Teniski freelancer Bastien Fachan primjećuje što se sve nije dogodilo ili postojalo zadnji put kad je Nadal bio izvan top 10: od iPoda nano do Messijevog prvijenaca za Barcelonu.

U hrvatskim okvirima, zanimljivo je primijetiti da je mjesec dana nakon Nadalova prvog (i do danas jedinog) ulaska u birano društvo Hajduk osvojio svoj posljednji naslov prvaka.

Osvajač 22 Grand Slama neće nastupiti ni u Indian Wellsu ni u Miamiju, a razlog je ozljeda mišića lijeve noge zbog koje se nalazi na rehabilitaciji. Nada se da bi se mogao vratiti za početak zemljane sezone u Europi, odnosno Masters u Monte Carlu koji starta 8. travnja.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
06. svibanj 2024 02:29