MATTHEW STOCKMAN Afp
ATP MIAMI

Nick Kyrgios ponovno napravio šou! Ludi Australac lomio rekete i svađao se sa sucem, pa ispao

Pobjednik nad Marinom Čilićem, nova svjetska zvijezda Carlos Alcaraz je nadigrao Stefanosa Tsitsipasa
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 30. ožujak 2022. 10:24

Jannik Sinner nije rekao niti jednu jedinu riječ, nije pokazao nikakvu emociju, dok je Nick Kyrgios opet vodio rat sa samim sobom i sucem Carlosom Bernardesom. Talijan je spremno prihvatio poklone Australca, najprije kazneni poen i duplu pogrešku na set-loptu u tie-breaku prvog seta, a zatim i kazneni gem na početku drugog seta. Sasvim dovoljno da bi se lanjski finalist plasirao u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Miamiju.

Bernardes je prvu kaznu opalio nakon tirade na svoj račun, dugo je i trpio, a druga je bila neizbježna nakon što je Kyrgios slomio reket. Sinner je hladnokrvno odgledao taj cirkus i uzeo što mu je bilo ponuđeno. U četvrtfinalu će igrati protiv Francisca Cerundola, 23-godišnji Argentinac je osvetio mlađeg brata Juana Manuela, koji je prije toga izgubio od Francesa Tiafoea. Cerundolu je ovo debi na Masters 1000 turnirima, a u njega je ušao s omjerom 0-2 na tvrdoj podlozi. Za najveći rezultat u karijeri prije Tiafoea je pobijedio Tallona Griekspoora, Reillyja Opelku (predaja) i Gaela Monfilsa.

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

Pobjednik nad Marinom Čilićem, nova svjetska zvijezda Carlos Alcaraz je nadigrao Stefanosa Tsitsipasa u reprizi njihova epskog obračuna na US Openu prošle godine. Za svoju petu Top Ten pobjedu, 18-godišnji Španjolac je od 2:5 u prvom setu otišao na 7:5, 2:0.

- Stefanos je odigrao nevjerojatno u prvom setu, ali ja se nikada ne predajem i borio sam se do zadnje lopte – rekao je Alcaraz, kojemu je ovo 15. pobjeda u 2022. godini uz samo dva poraza.

Među osam ga očekuje Miomir Kecmanović, 22-godišnji Srbin je poravnao rezultat iz Indian Wellsa (četvrtfinale) tako što je eliminirao osvajača iz Kalifornije, Taylora Fritza. Kecmanović je u Indian Wellsu pobijedio Marina Čilića spasivši dvije meč-lopte, isto je napravio Alcaraz u Miamiju, ali on nije morao spašavati meč-lopte. Bit će ovo i zanimljiv trenerski obračun, Juan Carlos Ferrero (Alcaraz) protiv Davida Nalbandiana (Kecmanović).

Danila Medvedjeva jedna pobjeda dijeli od povratka na broj jedan, Rus je 3:5 u prvom setu pretvorio u 7:5, 6:1 protiv Jensona Brooksbyja.

- Ponekad sam ležeran na terenu, ali danas sam se nastojao napaliti, drugačije ne bi išlo – rekao je Rus.

Za povratak na prvo mjesto igrat će protiv branitelja naslova Huberta Hurkacza.

Naomi Osaka je zabila čak 13 asova za samo 60 minuta u uvjerljivoj pobjedi nad Danielle Collins. Japanki je ovo prvo polufinale u Miamiju i definitivno najava da se spremna vratiti na vrh. Olimpijska pobjednica Belinda Bencic je bila jednako dominantna protiv Darije Saville.

Tenisači, osmina finala: Zverev – Kokkinakis 6:4, 6:4, Medvedjev – Brooksby 7:5, 6:1, Ruud – Norrie 6:3, 6:4, Sinner – Kyrgios 7:6(3), 6:3, F. Cerundolo – Tiafoe 6:7(2), 7:6(3), 6:2, Kecmanović – Fritz 3:6, 6:1, 6:4, Hurkacz – Harris 7:6(3), 6:2, Alcaraz – Tsitsipas 7:5, 6:3.

Tenisačice, četvrtfinale: Bencic – Saville 6:1, 6:2, Osaka – Collins 6:2, 6:1. (db)

Linker
11. svibanj 2024 05:02