VALERY HACHE Afp
PRESEDAN POD STARE DANE

Novak Đoković razmišlja o velikoj promjeni na zalasku karijere: ‘Mislim da si to mogu priuštiti‘

Prvi reket svijeta i dalje nema trenera, a pitanje je hoće li ga uopće imati
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2024. 17:25

Travanj je na izmaku, a ovogodišnje titule još nema u vitrinama. Novak Đoković je nakon neuspješnih nastupa na Australian Openu, Indian Wellsu i Monte-Carlu, gdje je redom gubio od Sinnera, Nardija i Ruuda, otkazao nastup u Madridu, ali je svejedno boravio u španjolskoj prijestolnici i došao na dodjelu nagrade Laureus, gdje mu je uručen takozvani sportski Oscar, odnosno nagrada za najboljeg sportaša u prošloj godini (2023.).

Prvi reket svijeta tamo je odgovarao na razna pitanja novinara, a jedno od nezaobilaznih bilo je ono o nasljedniku Gorana Ivaniševića. Nakon raskida suradnje s Hrvatom, u pripremi za nadolazeće mečeve pomagao mu je prijatelj i bivši kolega iz reprezentacije, Nenad Zimonjić.

- Razmišljam o tome trebam ili imati trenera ili ne. Proveo sam odlično vrijeme sa Zimonjićem kao trenerom, razgovaramo zajedno o mogućem nastavku suradnje. Vidjet ćemo, odlučit ću u nadolazećem periodu - objasnio je Đoković.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nakon poraza od Sinnera u polufinalu Australian Opena, Đokovićev sljedeći glavni cilj je Roland Garros, potom Olimpijske igre, a onda i preostala dva Grand Slama sezone - Wimbledon i US Open. Prvo mjesto na ATP ljestvici, premda ga trenutačno drži, nije mu prioritet.

- Ne žuri mi se s odlukom. Igram tenis više od 20 godina, imao sam puno različitih trenera, nije da mislim kako mi trener uopće nije potreban. Smatram kako kvalitetna ekipa uvijek ima prednosti, kao i kondicijski trener, fizioterapeut, psiholog... Svi su oni važni, oni stvaraju pobjedničku formulu i pomažu mi da igram i treniram bolje i ostajem na teniskom vrhu što je duže moguće. Ali također mislim da sam u fazi karijere u kojoj si možda mogu priuštiti da nastavim bez trenera - zaključio je.

image
VALERY HACHE Afp

Linker
23. travanj 2024 17:25