ANDREAS SOLARO Afp
MUČENJE U RIMU

Potresno Nadalovo obraćanje nakon bolnog poraza: ‘Moja svakodnevnica je jako teška, ovo je frustrirajuće‘

‘Ono što mi je posebno teško prihvatiti i što me najviše muči je da sam zapravo počeo igrati bolje‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2022. 09:10

Rafael Nadal senzacionalno je sinoć ispao s Mastersa u Rimu, ali čini se da je to ovog trenutka njegov manji problem.

Slavni Španjolac pomeo je u prvom setu Kanađanina Denisa Šapovalova, a onda u sljedeća dva, nakon niza uzetih i izgubljenih breakova, morao priznati poraz Izgubio je 6:1, 5:7, 2:6 poslije dva sata i 40 minuta igre..

Opet je, naime, Rafa imao problema s stopalom i to je ozljeda koja će ga, kako sam kaže nakon okršaja, pratiti cijeloga života. Tako će očito biti i na Roland Garrosu na kojem će se od 22. svibnja boriti za svoj 22. Grand Slam naslov, njegov 14. u Parizu.

image

Denis Šapovalov, 23. tenisač svijeta

ANDREAS SOLARO Afp

"Ponovno me je jako boljelo stopalo. Ja sam igrač koji živi s ozljedom - nije to ništa novo. To je nešto što me stalno prati i pratit će me", u depresivnom je tonu legendarni tenisač nakon meča objašnjavao nimalo optimističnu situaciju.

"Nažalost, moja svakodnevnica je jako teška, sada sam potpuno iskren. Čak i u takvoj situaciji, pokušavam, dajem sve od sebe... ali reći ću vam, frustrirajuće je kada većinu dana ne možete ni trenirati kako biste željeli".

image
ANDREAS SOLARO Afp

35-godišnji velikan je i značajan dio prošle sezone propustio zbog ozljede stopala, a onda se vratio u svom stilu na Australian Openu, i uzeo rekordni Grand Slam naslov. Nakon toga, slavio je i u Acapulcu.

"Otkad sam se vratio, situacija s nogom je dosta teška. Ali ono što mi je posebno teško prihvatiti i ono što me najviše muči i najteže pogađa je da sam zapravo počeo igrati bolje, vratio sam pravu formu", objasnio je Nadal apsurdnu situaciju u kojoj se nalazi.

image
ANDREAS SOLARO Afp

I najava Roland Garrosa prošla je u sivim tonovima, prošlog tjedna Nadal je izgubio veliki finale Madrida od svog nasljednika Carlosa Alcaraza... U Parizu ga čekaju i Đoković, Zverev. možda i Medvedjev.

"Prva stvar koju do koje moram doći je treniranje bez boli. Tijekom Roland Garrosa ću sa sobom imati svoje liječnike, a to nekad pomaže jer imate veći manevarski prostor. Na kraju, i u dobrim danima i u lošim danima morate ostati jaki i cijeniti sve stvari koje vam se događaju, sagledati ih na jedan pozitivan način", zaključio je Rafa.

Linker
26. travanj 2024 05:24