OSCAR DEL POZO Afp
VELIKO IME

Potvrđena je velika vijest, u Hrvatsku stiže trenutno jedna od najvećih sportskih zvijezda: ‘Vidimo se!‘

‘Imam sjajne uspomene i nadam se da ću obraniti naslov‘
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 11:14

Umaški ATP turnir i službeno je objavio da će prošlogodišnji pobjednik i šesti igrač svijeta Carlos Alcaraz doći braniti naslov na 32. izdanje Plava Laguna Croatia Opena, koji se održava od 25. do 31. srpnja. Vijest koju je prvi objavio Jutarnji list osobno je potvrdio i 19-godišnji Španjolac, obrativši se video-porukom hrvatskim ljubiteljima tenisa.

"Kako ste? Želim poručiti da sam zahvalan što mogu reći da se vraćam u Umag. Imam sjajne uspomene i nadam se da ću obraniti naslov i da se vidimo tamo", poručio je osvajač Mastersa u Miamiju i Madridu.

Direktor umaškog turnira Tomislav Poljak kaže da je Alcarazov povratak "nagrada za višegodišnji rad".

- Prepoznali smo ga kao 15-godišnjaka i ponudili njegovu timu, predvođenom legendarnim Juanom Carlosom Ferrerom, pozivnicu za kvalifikacije 2019. godine, ali i višegodišnju suradnju. Upravo zato imamo privilegij biti dio njegove bajke i ponovno ga ugostiti u Umagu, Istri i Hrvatskoj.

Dodao je da su uvijek vjerovali da će Carlos biti veliki igrač, ali "nitko nije mogao predvidjeti da će se stvari razvijati ovakvom brzinom".

- Do Umaga ga čeka još dosta izazova. Mnogi ga vide i kao jednog od glavnih favorita u Roland Garrosu. Čvrsto vjerujemo da će svim ljubiteljima tenisa u tjednima koji dolaze ispisati još bolju pozivnicu za dolazak u Stella Maris krajem srpnja - poručio je Poljak.

Neslužbeno doznajemo da je u pripremi još zvučnih imena i da bi Umag mogao imati jedan od najjačih turnira u povijesti, no više će se znati u tjednima koji slijede, pogotovo nakon završetka Roland Garrosa.

Linker
19. svibanj 2022 13:01