FREDERIC J. BROWN Afp
PRVI OVOGODIŠNJI MASTERS

Sabaljenka ispala u osmini finala Indian Wellsa, ispao i ‘krvnik‘ Novaka Đokovića

Navarro je bila kobna za drugu tenisačicu svijeta, Nardi nije imao šanse protiv Paula
Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2024. 08:34

Druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabaljenka eliminirana je u osmini finala WTA turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu, bolja od nje je sa 6-3, 3-6, 6-2 bila Amerikanka Emma Navarro (WTA-23.).

U donjoj polovici ždrijeba glavna kandidatkinja za finale je Amerikanka Coco Gauff. Pobjednica prošlog US Opena na putu do četvrtfinala odigrala je samo dva gema protiv Belgijanke Elise Mertens i slavila sa 6-0, 6-2.

Gauff, koja je u srijedu proslavila 20. rođendan, za prolaz u polufinale čeka Kineskinju Yuan Yue, koja je u tri seta pobijedila Ruskinju Darju Kasatkinu.

U muškom ždrijebu na prvom ovogodišnjem Mastersu nije bilo iznenađenja. Talijan Luca Nardi, koji je u trećem kolu napravio iznenađenje i eliminirao Srbina Novaka Đokovića, ovoga puta nije imao šanse protiv raspoloženog domaćeg tenisača Tommyja Paula koji ga je svladao sa 6-4, 6-3.

Paula u četvrtfinalu čeka Norvežanin Casper Ruud koji je izbacio Gaela Monfilsa.

Drugi četvrtfinalni par prvog dijela ždrijeba čine Rus Danil Medvedjev i Danac Holger Rune. Prvi je sa 6-4, 6-4 bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova, dok je drugi s 2-6, 7-6, 6-3 nadigrao Amerikanca Taylora Fritza.

Svi mečevi četvrtfinala igraju se u petak navečer. Ove godine još uvijek neporaženom Talijanu Janniku Sinneru suparnik je Čeh Jiri Lehečka, dok će branitelj naslova Španjolac Carlos Alcaraz igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

U ženskoj konkurenciji prva tenisačica svijeta Iga Swiatek će igrati protiv Dankinje Caroline Wozniacki, a Ruskinja Anastasia Potapova protiv Ukrajinke Marte Kostyuk.

Linker
03. svibanj 2024 21:44